Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob Fuarları 2014’te %12 Büyüyecek



Sundukları eşsiz iş fırsatları ile uluslararası pazarlara erişim sağlayan Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob Fuarları, 2014 yılında iki salonla daha da büyüyerek ağaç işleme makinelerinden orman ürünlerine, mobilya aksesuarlarından oturma grubu ve yatak üretimi malzemelerine, tamamlayıcı ürünlerden el aletlerine sektörün tüm ürün ve hizmetlerini kapsayacak geniş bir yelpazeyi bir araya getirecek.

Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 880 firma ve firma temsilciliğinin katılım gösterdiği Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob, 12 salonun tam kapasite kullanımı ile gerçekleşirken; bu yıl, yeni salonlar da dahil, satışlarının yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Son 4 yıl içerisinde sergileme alanı bakımından yüzde 80’lik büyüme gösteren fuarlar, 2014’te yüzde 12 büyüyerek 14 salonda açılacak.

Önemli firmaların geri dönüşleri fuara renk katacak

Yeni salonlarla beraber alanlarını genişleten katılımcıların yanısıra fuara geri dönüş yapan firmalar da bu büyümenin önemli bir kısmını oluşturuyor. Mobilya yan sanayi ürünleri ve aksesuarları alanlarında faaliyet gösteren Roma Plastik, Kapsan, Tem Aksesuar, Kent-Viole; ahşap ve orman ürünleri alanlarında üretim yapan Sar Profil, SFC, ahşap boyaları üreticisi DYO ve kapı kolu ve aksesuarları üreticisi Özcanlar gibi lider firmalar, 2014 fuarında yer alacaklar.

Mobilya tekstili alanı yeni katılımlarla büyüyor

Yaklaşmakta olan fuarda bir önemli değişiklik de mobilya tekstili alanında katılım yapan firmalar olacak. Yatak ve mobilya tekstilleri, aksesuarları, kapitone ve kumaş kesme makineleri alanlarının önde gelen üreticileri Bekaert, Kisbu, Furniçin, Glengo, İlke Sünger, Güven Vida, Bols, Erike ve Tetaş Tekstil yeni ürünlerini fuarda ziyaretçilere sunacaklar.

Sektörün tedarikçileri için de bulunmaz bir vitrin

30’un üzerinde ülkeden 1000’e yakın firma ve firma temsilciliğinin katılımı beklenen fuarlar, sektördeki tüm gelişmelerin ve yeniliklerin Türkiye ve Avrasya coğrafyasındaki ilk adresi olacak. Mobilya ve ahşap endüstrisine, makine, donanım, aksesuar ve sistemler sunan ülkemiz ve dünyanın lider üreticilerini bir araya getirecek olan fuarlar, dünyanın 90 ülkesinden 65 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak. Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları, alanlarında uzman katılımcıları, nitelikli, yüzde 75’i karar alma konusunda yetkili alıcılar ile buluşturarak sektöre güç katacak.

Uluslararası pazarlara açılan kapı

1,5 milyarlık nüfusu, gelişmekte olan ekonomileri ve değişen hayat standartları ile Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz havzası, 1,9 milyar dolar ihracat yapan Türkiye mobilya sektörü için çok önemli bir pazar. Moskova, Üsküp, Kahire, Tahran, Sofya ve Tiflis’te faaliyet gösteren Tüyap yurtdışı ofisleri aracılığıyla özellikle Avrasya coğrafyasında gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları da son güne kadar sürdürülecek. 2013 yılında uluslararası ziyaretçilerinin yüzde 88’ini bu coğrafyadan çeken Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları, gelecek fuarda bu bölgeye ihracatını artırmak isteyen Türk üreticileri ve Türkiye üzerinden pazara erişim arayışında olan yabancı katılımcılarına bulunmaz fırsatlar sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye Ekonomi Bakanlığı'nın 52 ülkeye sağlayacağı destek kapsamında da ilgili ülkelerdeki ateşelikler kanalı ile yurtdışında ahşap ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren sektör profesyonellerinin fuarlara daveti gerçekleştiriliyor.