Ağaç Katliamına Karşı "Duran Adam"



Alacadağ ve Gökçedağ köyleri sınırlarındaki asırlık çam ve sedir ağaçlarından oluşan ormanlık alanda, taş ve mermer ocaklarının faaliyetleri nedeniyle binlerce sedir ve çam ağacının kesilmesiyle ortaya çıkan tepki için 'Duran Adam' eylemi yapıldı.

Mermer ocaklarının izinli sınırlarını aştıkları Finike Cumhuriyet Savcılığı'nın da hazırlattığı bilirkişi raporuyla ortaya konulan Alacadağ'da, binlerce sedir ve çam ağacının kesilmesine karşı mermer ve taş ocaklarının kapatılması için mücadele veren Antalya Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve yöre halkından Doğan Çağrı, taş ocaklarının olduğu alanda durma eylemi gerçekleştirdi.

DHA'nın haberine göre, bilirkişi raporuyla bölgede sedir ve çam ağaçlarının izinsiz şekilde kesildiğini ve katliamın belgelendiğini belirten Ali Ulvi Büyüknohutçu, “Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçlarla başlayan eylem bir anlamda Alacadağ ormanlarının da çığlığıdır. Biz de Alacadağ ormanlarında yaşanan katliamı protesto ve bir an önce durdurulması için bu mermer ocakları önünde duruyoruz, durmaya devam edeceğiz."