Ağaçlık Alana Kaymakamlık Binası Tepkisi!



DHA'nın haberine göre, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla ilçe haline gelen Yunus Emre ve Şehzadeler'de kamu binalarına yer aranmaya başlandı. Yunus Emre Kaymakamlık binası için Manisa'nın kenar mahallelerinden Horozköy Semti Atatürk Mahallesi'ndeki eski pazar yerinin düşünüldüğü ortaya çıktı. Ancak Milli Emlak'a ait olan, yaklaşık 100 yıllık ağaçlarla kaplı 21 dönümlük arsaya böyle bir şey düşünülmesi, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü kızdırdı.

Belediye arsaya sahip çıktı

Eski pazar yerinin belediyeye devredilmesi için Milli Emlak'la yazışmaların bir yıldır sürdürüldüğünü açıklayan Başkan Ergün, yerin kendilerine verilmediğini söyledi. Arsaya Horozköy'de oturan halkın vakit geçirmesi için sosyal donatı alanı yapmak istediklerini vurgulayan Ergün, "Belediyenin yerlerini Milli Emlak ve Milli Eğitim Müdürlüğü istiyor. Ancak kendilerine ait olan yerleri bize vermiyorlar. Bir yazı geldi. Bir senedir Defterdarlığa ait olan yeri istiyorduk. Yeşil alanı bize tahsis etmedikleri gibi Valilik bu alana kaymakamlık binası yapma kararı almış. Güler misin, ağlar mısın? O çamlar yok edilerek kaymakamlık binası yapılacakmış. Suç duyurusunda bulunacağım. O yerin yasalar çerçevesinde Manisa Belediyesi'ne devri gerekiyor. Aksini kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Sosyal alan ihtiyacı

Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedri Kılıç da ağaçlık olan arsadan pazaryerinin kalkmasıyla birlikte bu alanı sosyal donatı alanı haline getirmek için Belediye'ye ve Milli Emlak'a talepte bulunduklarını söyledi. Kılıç, Valilik aracılığıyla Milli Emlak Müdürlüğü'nden gelen yazıda alanın sosyal donatı alanı haline getirilmesi ve Belediye'ye devredilmesi için yazışmaların sürdüğünün anlatıldığını ifade etti. Kılıç, "Bizler buraya kaymakamlık binası yapılmasına karşı çıkmayız. Ancak ağaçlarımızın kesilmesine de izin vermeyiz. Ağaçları koruyarak veya kesilen ağaçlardan daha fazlasını dikerek kaymakamlık binası yapılmasını isteriz" diye konuştu.