Ağaoğlu Ofis İşine Girdi



Ağaoğlu Grubu, İstanbul Finans Merkezi’nin Ataşehir’de yer alacağı görüşünden yola çıkarak bu bölgenin ofis ihtiyacını karşılamak amacıyla MyPrestige adıyla tam teşekküllü bir ofis projesini hayata geçiriyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, nitelikli konut üretiminin yanı sıra şimdi de nitelikli ofis üretmeye başladıklarını ve toplam 60 milyon TL’lık bir hasılat yaratması bekledikleri projenin bu alandaki ilk ve örnek bir proje olduğunu söyledi.

MyPrestige adını taşıyan projenin tanıtımı amacıyla şirketin üst yönetimiyle beraber bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu, nitelikli ofis yaklaşımını Ataşehir’in ardından Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul’un diğer bölgelerine de yayacaklarını kaydetti. Ağaoğlu, “Business Center konsepti içinde Avrupa yakasında da, Anadolu yakasında da yeni projeler geliştireceğiz. Nitelikli konut üretimi bizim esas işimiz olmaya devam edecek, ancak bundan böyle nitelikli ofis projeleri de grup içinde önemli bir yere sahip olacak ” dedi.

Bu ofisleri de bir ayda satacağımıza iddiaya girebilirim

Ali Ağaoğlu, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin ofis ihtiyaçlarını karşılamayı ve bu kuruluşlara modern ve konforlu iş ortamları sunmayı hedefleyen projenin toplam 122 ofisten oluştuğunu belirterek şöyle dedi:

“Biz MyPrestige ile apartman dairelerine sıkışmış ofisleri bu mekanlardan çıkarıp konforlu ve modern yapıların içine taşımak istiyoruz. Ayrıca herkesin yararlanabileceği ortak kullanım alanları ve ortak hizmetler sunarak şirketlerin sabit giderlerini de en aza indirmeyi hedefliyoruz. Ofislerde tüm şirketlere hizmet veren en az birkaç dil bilen sekreterler yer alacak. Ben her zamanki gibi yine bu projeyle ilgili olarak da iddia girebilirim. Bu projede yer alan tüm ofisleri de bir ay içinde satacağımıza inanıyorum. Bizim zaten bir müşteri portföyümüz var onlara projeyi daha önce duyurmuştuk, dolayısıyla ön satışlarda da iyi bir noktadayız.”

“Yatırım ve kiralama değeri de yüksek olacak”

Ağaoğlu, ofislerin yatırım değeri açısından büyük avantajlar sunduğunu ifade ederek, “ Normalde bu ofislerin satışta metrekare fiyatı 5 bin TL düzeyinde. Ancak piyasaya hareket gelmesi ile birlikte bu rakamların 5 bin dolara kadar çıkacağı kesin. O yüzden yatırım olarak da iyi bir seçenek” diye konuştu. Ağaoğlu, projede yer alan tüm ofislerin satışta olduğunu ve kiralama düşünmediklerini belirterek “ Biz sadece en altta yer alan mağaza katlarını kiraya vereceğiz. Ancak bu ofisleri satın alanlar için kiralama çok iyi bir tercih olabilir. Çünkü ofislerin yeni sahiplerinin çok iyi fiyatlarla kiralama yapabileceklerini inanıyoruz” dedi.

Toplantıda projeyle ilgili bilgi veren Genel Müdür Hasan Rahvalı ise, Myprestige projesinin ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirtirken, Ataşehir’in planlanan İstanbul Finans Merkezi’ne ev sahipliği yapacağını dikkate aldıklarını söyledi. Rahvalı, Ataşehir’in beyaz yakalılar ve B Grubu’nun oturduğu bir bölge olduğunu ifade ederek “Özellikle küçük ve orta boy işletmeler için burası çok büyük avantajlar sağlayacak. İkametgahı Anadolu Yakası’nda olanlar için yoğun sabah trafiği sorunu ortadan kalkacak ve bir-iki dakikada işyerlerine ulaşma şansı olacak. Ayrıca ortak hizmetler sayesinde tüm şirketlere olduğu gibi tek kişilik danışmanlık firması bile olsa herkese holding destek hizmeti kalitesinde hizmetler verilecek” dedi.

En düşük fiyat 350 bin, en yüksek 1 milyon 789 bin TL

Projenin teknik özellikleri ve fiyatlarla ilgili bilgiler aktaran Projeler Koordinatörü Murat Acar ise My Prestige Ataşehir’de, büyüklükleri 70 metrekareden 358 metrekareye kadar çeşitlilik gösteren toplam 122 adet, 4 ayrı tipte ofis modelinin bulunduğunu söyledi.

Acar’ın verdiği bilgiye göre, My Prestige’de yer alan tüm ofisler profesyonel düzeyde çok amaçlı toplantı salonları, 7/24 çalışan çok dilli call-center, vale parking, kuru temizleme, çiçek bakım, mobil kuaför, 7/24 acil sağlık servisi, lounge, restoran, eğitim ve danışmanlık servisleri, 7/24 güvenlik sistemi ve housekeeping gibi hizmetlerden yararlanabiliyor. My Prestige Ataşehir, çatısında kurulan Heliport’un yanı sıra helikopter kiralama ve CIP havaalanı transferini de ek bir hizmet olarak sakinlerine sunuyor.

Acar, My Prestige Ataşehir’de, en düşük metrekareye sahip ofis tiplerinde büyüklüklerin 70 ile 80,51 metrekare arasında olduğunu, fiyatların 348 bin 400 lira ile 402 bin 500 lira arasında farklılık gösterdiğini, en büyük ofis olan 358 metrekarelik tipte ise fiyatın 1 milyon 789 bin lira olarak belirlendiğini söyledi.

Verilen bilgiye göre, yüzde 20’lik, faizsiz peşin ödemenin yapılacağı kampanyada, 31 Ocak 2010 tarihinde yine yüzde 20 oranında ara ödeme yapılacak, kalan yüzde 60’lık bölüm için, 60 aya kadar aylık yüzde 0.99, 61- 120 ay arası yüzde 1.09 faiz oranı ile kredi kullanılabilecek. Kampanya fiyatlarının 30 Eylül 2009 tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi.