Ödüllü Radikaller



Radikal gazetesinin Design Week kapsamında düzenlendiği Tasarımda Radikal Eğilimler Yarışması'nın ödül töreni dün eski Galata Köprüsü'nde yapıldı. Yılmaz Zenger, Aziz Sarıyer, Tanju Özelgin, Meral Nalçakan ve Cem Erciyes'ten oluşan jürinin 103 tasarım arasından 'Sıkıştırılmış Havayastığı' adlı çalışmasıyla birinci seçtiği Yasemin Köse, ödülünü Design Week'in küratörü Yılmaz Zenger'in elinden aldı.

Ödül töreni, yarışmaya katılan yapıtların, kazananlarla birlikte sergilendiği Design Week'teki Radikal standında yapıldı. 'Büyük İt, Küçük İt' adlı tasarımıyla ikincilik ödülü kazanan Mahmut Durmuş ödülünü Radikal Gazetesi Reklam Müdürü Özlem Özkan'ın elinden alırken 'Kullanma Kılavuzu' adlı tasarımıyla üçüncülük ödülüne değer görülen Renk Dimli'ye ödülünü Radikal Kültür Sanat Editörü Cem Erciyes verdi.

Birinci seçilen Yasemin Köse'nin tasarımı 'Sıkıştırılmış Havayastığı', denizde cankurtaran görevi görüyor. Köse'nin tasarımı için bir takı gibi boyunda taşınabilecek bir havayastığı ya da bir can yeleği de denilebilir.

İkinci Mahmut Durmuş 'Büyük İt, Küçük İt' isimli tasarımında paten veya valizlerde kullanılan küçük tekerleklerden bir köpek heykeli üretmiş. Renk Dimli'nin tasarımı 'Kullanım Kılavuzu', seks kılavuzu görünümünde bir yatak takımı. Radikal tasarımlar kavramına en yakın duran çalışmaları ödüllendiren jüri ilk üç dışında 52 tasarımı da sergilenmeye değer bulmuştu. İlk üçe giren ve sergilenmeye değer bulunan tüm tasarımlar dün sona eren Design Week süresince Eski Galata Köprüsü'nde izleyiciyle buluştu.

Tasarımda Radikal Eğilimler Yarışması benzer koşullar altında önümüzdeki yıl da düzenlenecek. Bu yılki yarışmada dereceye giren üç tasarımcı da, yarışmada hiçbir kısıtlayıcı şart olmamasının başarıyı getirdiği görüşünde birleşiyor.