Ağrı'da Sel: 3 Bin Ev Sular Altında



Ağrı da gece başlayan sağanak yağış sonrası şehir merkezinden Murat nehri ve Taşlıçay deresi taştı. 3 bin ev sular altında kaldı. Mahsur kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor. Yağış nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinden geçen Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri'nin taşması sonucu Fırat, 100. Yıl ve Gazi mahallelerinde dere yataklarına kurulu çok sayıda ev ve iş yeri, su altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar, belediye, karayolları, il özel idaresi, DSİ ve özel firmalara ait iş makineleriyle evlerden çıkartıldı.

Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçen hafta yaşanan sel felaketinden daha büyük bir felaketle karşı karşıya olduklarını belirterek, kent merkezindeki çok sayıda evde ciddi hasar oluştuğunu, alt yapının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Evlerinde mahsur kalan vatandaşların iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldığını vurgulayan Arslan, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Erzurum Caddesinden geçen Taşlıçay Deresi üzerindeki köprünün bir kısmının çökmesi nedeniyle Fırat Mahallesi ile kent merkezi arasında ulaşım sağlanamadığı belirtildi. Ağrı-Tutak karayolu da sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Yağışın, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde de etkili olduğu bildirildi.

Bu arada, yağış nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi.