AGT’den İki Önemli Atama



İnovatif, işlevsel ve trend yaratan ürünleriyle mobilya bileşenleri sektörüne yön veren AGT’de iki önemli atama gerçekleştirildi. İnşaat çalışmaları hızla devam eden İran Fabrikasının bu yıl sonunda devreye alınması planlanıyor ve AGT’nin bu yatırımına “İran Ülke Genel Müdürü” olarak Mesut Demir atandı. Kağan Apalı ise “Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü” oldu.
Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde, İşletme Yüksek Lisansını (MBA) ise Yeditepe Üniversitesi’nde tamamlayan Mesut Demir; Ülker Gıda, Besler Gıda, Kellogg’s Türkiye ve Saray Bisküvi gibi yerel ve global firmalarda Proje Yöneticisi, Üretim Müdürü, Fabrika Müdürü ve Entegre Tedarik Zinciri Direktörü pozisyonlarında görev almıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu Kağan Apalı, iş hayatına Yıldız Holding iştiraki olan Polinas Plastik’te başladı. Aynı şirkette Üretim Planlama Yöneticisi, Lojistik Müdürü, Tedarik Zinciri Grup Müdürü gibi farklı yönetsel pozisyonlarda görev yapan Apalı, 2016 yılından itibaren grup şirketlerinin Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevini yürütmüştür.

AGT hakkında

1984 yılında gelişen teknolojiyle ahşabın kişiye ve kurumlara özel işlenip geliştirilebileceği hayaliyle Antalya’da kurulan AGT (Ahşabı Geliştiren Teknoloji), bugün mobilya bileşenleri sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Bir yaşam alanının ihtiyacı olan tüm ahşap malzemeyi tek başına üretebilen Türkiye’nin lider şirketi AGT, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 400 bin metrekare alana kurulu modern tesislerinde MDF, MDF-LAM, panel, profil, parke süpürgelik üretimi yapıyor. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan AGT, 2017 yılındaki 900 milyon TL’yi aşkın cirosu, yüzde yaklaşık %50’lik ihracatı ve yaklaşık 1000 kişilik istihdamı ile sektörüne öncülük ediyor. Türkiye genelinde yaygın bayi ağının yanı sıra 5 kıtada 1000’den fazla satış noktasıyla AGT, başta İran, Rusya, Doğu Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 70’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu