Ahlat Millet Bahçesi’ne 42 Milyon TL



Bitlis'in Ahlat İlçesine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerisiyle milyonlarca liraya Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşa edilmesinin ardından şimdi de milyonlarca liraya millet bahçesi yapılıyor.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) “Bitlis İli Ahlat İlçesi Harabeşehir Mahallesi Millet Bahçesi ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında bir ihale düzenledi. 5 Kasım tarihinde açıklanan ihale sonucuna göre de millet bahçesi ihalesi 42 milyon 995 bin TL’ye Föy İnşaat Taahhüt ve Turizm Şirketi’ne verildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; milyonlarca liralık ihale için açık yöntem yerine Kamu İhale Kanunu’nun 21/B maddesinde yer alan pazarlık usulü tercih edildi. İktidar, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların meydana gelmesi” durumunda kullanılması gerekirken bu yönteme yasadaki sınırlamaları tanımayarak sıklıkla başvuruyor.

Ahlat'a yapılacak olan millet bahçesinin Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük “Millet bahçesi projesi” olduğu da öğrenildi. Millet bahçesi her yıl Okçular Vakfı tarafından 1071 Malazgirt etkinliklerinin düzenlendiği Çarho mevkiinde 400 bin metrekare alan üzerine yapılacak. TOKİ ve Ahlat Belediyesi’nin ortak yürüttüğü proje kapsamında 2021 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanan millet bahçesinde; millet kıraathaneleri, cami, yürüyüş parkurları, etno spor, güreş, atlı okçuluk alanları ve 50 çadırlık bir otağ alanı yapılacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.