Ahmet Coşan, ECA VALFSEL Armatür Sanayi A.Ş. Ar-Ge Müdürü

Firmamız, 1957 yılından beri sürdürdüğü faaliyetleri içerisinde, sektöründe öncü olmaya her zaman özen göstermiştir. “Yıllarca Beraber"  ilkesi  ile hareket eden firmamız sahip olduğu marka gücüyle pazarda kendisine haklı bir yer edinmiş durumda olup ürünlerini yurt içi ve yurt dışında çeşitli pazarlarda satmaktadır.  Sahip olduğumuz ulusal ve  uluslararası ürün kalite belgeleri  de bu başarının göstergesidir.

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından verilmekte olan “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü”, geleneksel olması nedeniyle prestijli bir ödül. Bu nedenle de 2010 Ödüllerine başvurmuş olmamızdan dolayı duyduğum mutluluğu dile getirmeliyim.

Yıllardır yurtiçindeki ve yurtdışındaki pek çok yarışmaya katılıyoruz. Geçtiğimiz Eylül ayında İtalya’nın Verona kentinde düzenlenen iç mimari ve mobilya fuarının açılışında, yine “E.C.A. PRIMEMIX” ürünümüz ile IF tarafından organize edilen M Teknoloji Ödülü’nü (M Technology Award 2009) kazanmıştık.

Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü de katıldığımız yarışmalar arasında değer verdiğimiz ve kazanmayı arzu ettiğimiz bir ödüldü. 2010 Teşvik Ödülü’nü aldığımız “E.C.A. PRIMEMIX”, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğumuz bir ürün. Hatta bu tasarımda kullandığımız özel açma-kapama mekanizması için uluslararası patent de almış durumdayız. Dolayısıyla “Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü” yarışmasına da bu ürünle katılmaya karar verdik. Ve sonuçta gayretimiz Altın Çekül 2010 jürisi tarafından “Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.

Yeni sistemler ve yeni mekanizmalar alanında uluslararası boyutta ödüle layık görülmemizin ardından, yurtiçinde de Altın Çekül gibi prestijli bir ödüle sahip olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Burada belirtmek istediğimiz bir diğer önemli nokta  da gerek geliştirilen mekanizma ile ilgili, gerekse tasarımla ilgili tüm çalışmaların tamamen Türk mühendisleri ve Türk tasarımcıları tarafından gerçekleştirilmiş olmasıdır. 

Farklı fonksiyonel ve estetik ihtiyaçları gözlemlemek, bu ihtiyaçlara cevap verecek yenilikçi ürünler üretmek  firmamızın ana stratejileri arasındadır. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaların böyle güzel sonuçlarını görmek daha fazlasını yapmak için bize cesaret vermektedir.