Ahşap Boyasında 'Nanowood' Dönemi



Fazilet Boya Satış ve Pazarlama Müdürü Nuri Özdeniz, 1989 yılında faaliyete başlayan Fazilet Boya firmasının, 5 bin metrekaresi kapalı, 21 bin metrekarelik tesiste üretimi sürdürdüğünü söyledi. Bünyesinde Pamukkale Boya, Prestige Boya ve FBS Boya olmak üzere üç markayı barındıran Fazilet Boya'nın yıllık 5 bin ton üretim yaptığını belirten Özdeniz, mobilya boyaları sektöründe 'nanowood' adını verdikleri nano teknolojiyle ahşap vernik ve boya üretimine başladıklarını bildirdi.
    
Özdeniz, 'nanowood' uygulamasında içerdiği silika-nano partiküllerin sağladığı özel yayılma efekti ve etkileşimi sayesinde yüzeyin hasar görmesi ve çizilmesinin maksimum düzeyde engellenerek uzun vadeli yüzey koruması sağlandığını anlattı. Nano teknolojinin ürün kalitesini yükselttiğini, üretim süreçlerini kısaltarak zaman ve maliyet kaybını önlediğini ifade eden Özdeniz, Türkiye'de mobilya boyası sektöründe ilk olduğunu savunduğu teknolojik yenilikle, kalitede de önemli avantaj sağlandığını vurguladı.
    
Özdeniz, bin 500'e yakın boya ve yardımcı ürünün üretim ve dağıtımını yaptıklarını da belirterek, şöyle konuştu:
    
''Şirketimiz ilk yıllarda perakende boya ticareti ile sektöre girdi, 2001'de ise Pamukkale Boya ismi altında inşaat boyası üretimine başladık. 2011 itibariyle Pamukkale Boya, Prestige Boya ve FBS Boya markaları altında iç ve dış cephe boyaları, mobilya boya ve vernikleri, sanayi boyaları, epoksi boyalar, sprey boyalar, izolasyon ürünleri ve ısı yalıtım sistemi yatırımımızla sektördeki yerimizi sağlamlaştırdık.''
    
Fazilet Boya firmasının 40 kişiye istihdam sağladığını da anlatan Özdeniz, 2012'de solvent üretim tesisi kuracaklarını ve ek yatırımlarla beraber üretim miktarlarını 10 bin ton seviyesine çıkartacaklarını kaydetti.
    
Isı yalıtımı yatırımları
    
Özdeniz, firmanın ısı yalıtım sistemi yatırımına da değinerek, dünyadaki enerji kaynaklarının hızla tükenmeye başladığını, enerji fiyatlarının artmasıyla ısı yalıtım ve enerji tasarrufunun önemli hale geldiğini söyledi.
Isı yalıtımının, ailelerin ve ülkenin ekonomisine katkı sağladığını, yapı ve çevre üzerinde de birçok olumlu etkisi bulunduğunu dile getiren Özdeniz, şöyle konuştu:
    
''TS 825'e uygun olarak Pamukkale Konfor Isı Yalıtım Sistemleri ile yakıt sarfiyatında yüzde 80'e varan tasarruf sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni binalarda ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geldi, ruhsat alabilmemiz için ısı yalıtım işleminin bitmiş olması gerekiyor. Son yılların en önemli sektörlerinden biri olan ısı yalıtım sektörüne yatırım yapan firmamız, Pamukkale Konfor Isı Yalıtım Sistemleri markası ile kendi paket sistemini oluşturmuş ve bayilerine hizmet vermeye başlamıştır.''