“Ahşap Yapılar Nereye Gidiyor?” Konferansı YEM’de



Kanada’da yaşayan Ahşap Mühendisi Erol Karacabeyli, Yapı-Endüstri Merkezi ve Ulusal Ahşap Birliği’nin davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor.

40 yılı aşkın süredir yapı ve mimarlık sektörünü buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesi ve meslek profesyonellerinin iletişimini artırmak amacı ile düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda 2009 yılından boyunca da farklı konu, içerik ve türlerde buluşmalara evsahipliği yapacak olan Yapı-Endüstri Merkezi, Ulusal Ahşap Birliği işbirliği ile 21. yüzyılda dünyadaki ahşap yapı teknolojisini ve sistemini ortaya koyan “Ahşap Yapılar Nereye Gidiyor?” konferansını düzenliyor.

Geçmişte Ahşap yapılaşma alanında dünya lideri olan ülkemizin son yıllarda özellikle kuzey Amerika’da ve Avrupa’da popüler olan, sürdürülebilir ormancılık ve  ahşap yapım sistemlerinden uzak kaldığını gözleyen Erol Karacabeyli, bu alanda var olan yirmi beş yılı aşkın tecrübesini izleyicilerle paylaşacak. Bu sistemle yapılabilecek temelde üç farklı yapı sistemini anlatacak olan Karacabeyli, özellikle yüksek yapılarda ahşap kullanımı konusunda ilgili mimar ve mühendisleri bilgilendirecek.

Program:
18.00–18.30 Kayıt
18.30–19.30 “Ahşap Yapılar Nereye Gidiyor?” Konferansı- Erol Karacabeyli

Sınırlı kontenjan nedeni ile katılım için lütfen buradan kayıt yaptırınız.

Erol Karacabeyli
Erol Karacabeyli, Ahşap Mühendisidir. Columbia’dan ikinci master derecesini elde ettikten sonra, Karacabeyli Forintek ( şu anda FPInnovations bir birimi) için ahşap mühendisliği alanında bilim adamı olarak çalışmaya başladı. Ahşap yapıların sismik performansı, ahşap ürünlerin yüklere karşı dayanımı alanlarında yirmi beş yılı aşkın tecrübesi olan Karacabeyli, halen Forintek Kuzey Labaratuvarı’nda yapı sistemleri bölümünün yöneticiliğini sürdürmektedir. Dünyada ahşap yapılar alanında kod ve standard geliştiren birçok komitenin üyesi olan Karacabeyli,  ahşap mühendisliğine 70’in üzerinde yayın ile önemli katkılarda bulunmuştur.



Yapı-Endüstri Merkezi
Yapı-Endüstri Merkezi, yapı malzemesi ve teknolojisi alanında çalışan bir bilgi merkezidir. 1968’den beri yapı sektöründe mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan profesyonel yöneticiler, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcısı tüm kesimlere hizmet vermektedir. Yapı Bilgi Merkezi, YEM Yayın ile yayınladığı sektörel yayınları, YEM Kitabevi, yapı malzemeleri ve teknolojilerinin sergilendiği YAPI Fuarları, yıl bütününe yayılan çeşitli organizasyonları,  2001’ den bu yana hizmet veren kapsamlı ve uzmanlaşmış portalı www.yapi.com.tr, mimarlık ve tasarım yayın platformu mimarizm.com, sanal ortamdaki mimarlık müzesi mimarlikmuzesi.org ile sektörün temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.yem.net

Ulusal Ahşap Birliği

Ulusal Ahşap Birliği 2000 yılında dayanışma, katılım ve paylaşım esaslarına dayanan bir sivil toplum örgütü olarak kurulmuştur. Dernek üyeleri akademisyen, mimar, mühendis ve çok sayıda üretici şirketi temsil eden yetkili kişilerden oluşmaktadır. Derneğin amacı kısaca; ahşabı daha iyi tanımak ve tanıtmak, bilinçli kullanımını sağlamak, Türk ahşap endüstrisinin standartlarının yükseltilmesi yönünde çalışmalar yapmak ve bugün üniversitelerimizin mimarlık ve mühendislik Fakültelerinin ders programından çıkartılmış olan ahşabın ders programlarına dahil edilmesini sağlamaktır.
Ayrıntılı bilgi için: www.ahsap.org