AIA 2009 Mimarlıkta Mükemmellik Onur Ödülleri



Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) tarafından her yıl dağıtılan ‘AIA Mimarlıkta Mükemmellik Onur Ödülleri’ sahiplerini buldu. Mimarlık, iç mimarlık ve kentsel tasarım olmak üzere üç dalda gerçekleştirilen ödül programının kazananları, 700’ü aşkın başvuru içinden belirlendi. Dünyanın dört bir yanından toplam 25 profesyonelin onurlandırıldığı ödül programının töreni, Nisan ayında düzenlenecek AIA Ulusal Kongresi sırasında gerçekleşecek.

Mimarlık dalında dokuz tanınmış firma ve isme verilen AIA Onur Ödülleri’nde kazanan projeler, katedralden konut projelerine dek uzanan bir çeşitlilik gösteriyor. Seçimlerinde sosyal ve fiziksel dokuya olan etkileri, finansal şartları ve yeniden kullanım / ek yapı gibi kriterlerin etkili olduğu belirtilen projelerin değerlendirme kurulu ise şu isimlerden oluşuyordu:

David Lake, FAIA, Lake | Flato Architects (Jüri Başkanı); Carlton Brown, Full Spectrum of New York; Michael B. Lehrer, FAIA, Lehrer Architects; James J. Malanaphy, III, AIA, The 160 Group, Ltd; Paul Mankins, FAIA, Substance Architecture Interiors Design; Anna McCorvey, AIAS Director, Northeast Quad; Anne Schopf, FAIA, Mahlum Architects; Suman Sorg, FAIA, Sorg and Associates, P.C. ve Denise Thompson, Assoc. AIA, Francis Cauffman

AIA 2009 Mimarlık Ödülleri’nin sahipleri şunlar:



Basilica of the Assumption”, Baltimore - John G. Waite Associates, Architects PLLC 



“Christ the Light” Katedrali, Oakland, California - Skidmore, Owings & Merrill LLP



Charles Hostler Öğrenci Merkezi, Beirut, Ürdün - VJAA



Gary Comer Gençlik Merkezi, Chicago - John Ronan Architects 



Horno³: Museo del Acero, Monterey, Meksika - Grimshaw Architects 
 


The Lavin-Bernick Üniversite Yaşam Merkezi, New Orleans – VJAA



The New York Times Binası, New York - Renzo Piano Building Workshop ve FXFowle Architects



Plaza Apartments, San Francisco - Leddy Maytum Stacy Architects  



Salt Point Evi, Salt Point, New York - Thomas Phifer and Partners