Ailelere Sus Parası



İstanbul’daki sel sırasında servis taşımacılığına uygun olmayan bir araçta yaşamlarını yitiren 8 kadın işçinin ailelerine, olaydan sorumlu tutulan Pameks Tekstil şirketince dava açmamaları koşuluyla 60’ar bin lira kan parası teklif edildiği ortaya çıktı. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 8 kadın tekstil işçisi yük taşımacılığında kullanılan araç içinde boğularak hayatını kaybetmişti.

‘Canım gitmiş..’

Yaşamını yitiren işçilerden Özlem Ünal’ın babası Hikmet Ünal, Pameks Tekstil yetkililerince kendilerine teklif edilen 60 bin TL’ye tepki gösterek “60 milyar değil, onun 10 katını da verse... Benim canım gitmiş, evladım gitmiş, bu parayla ölçülmez. İşyeri teklif yapmıştır. Ama o bizim acımızı zaten kapatmayacak, davamızı açacağız” dedi. Güldane Çiftçi’nin babası Sürmeli Çiftçi ise “Benim yavrum geri gelmeyecek. Ama 60 milyara benim yavrumu değişiyorlar” sözleriyle teklife tepki gösterdi.

Ağır ceza alabilir

İşçi kadınların ölümüyle sonuçlanan ihmalden sorumlu tutulan Pameks Tekstil’in sahibi Cevdet Karahasanoğlu ve şirketin idari amiri Seyit Göncük tutuklanmış, aracın şoförü Mehmet Oğuz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sorumluların yargılandığı davaya, ölenlerin ailelerinin müdahil olmaları durumunda ise olayın sorumlularının daha ağır cezalar alabilmesi söz konusu olabilecek.