Ak Alüminyum, 18 Ülkeye İhracat Yapıyor



Farklı ülkelerde sürekli artan müşteri portföyleri ve ihracat miktarlarıyla dış ticarette önemli bir tesis haline geldiklerini kaydeden Ak Alüminyum Genel Müdürü Muharrem Palaz, geçen yıl ihracat cirolarının 10 milyon dolar olduğu bilgisini verdi. Ak Alüminyum’un 1996 yılında üretime başladığını anlatan Palaz, “Yıllar içinde hızla büyüyerek 18 bin ton nihai ürün kapasitesine ulaştık. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Toplam 18 ülkeye ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

100 bin metrekaresi açık, 10 bin metrekaresi kapalı alanda kurulu tesislerinde, alüminyum dökme rulo, soğuk haddelenmiş rulo, levha ve şerit ürettiklerini anımsatan Muharrem Palaz, Ak Alüminyum’un sürekli büyüyen kapasitesi ile ülkenin belli başlı alüminyum üreticilerinden biri haline geldiğini vurguladı. Palaz, “Ak Alüminyum olarak, dökme rulo, soğuk haddelenmiş rulo, alüminyum levha ve alüminyum şerit üretimi yapıyoruz” dedi.

Yıllık 30 bin ton dökme rulo kapasitesi

Üretim miktarları ve ürün çeşitliliğini geliştirmek için yatırımlar yaptıklarını söyleyen Palaz, Türkiye ve dünya pazarının ihtiyaçlarına uygun ürünleri üreterek müşteri beklentilerini yerine getirdiklerini kaydetti. Yenilenen döküm hattı ve tav fırını yatırımları ile yıllık 30 bin ton dökme rulo kapasitesine ulaştıklarını dile getiren Palaz, “AA1000, AA3000, AA5000 ve AA8000 serisi alaşımlardan minimum dakikada 3 metre hızla, 3-8 mm kalınlığında dökme rulo üretilebiliyoruz” açıklamasını yaptı.

Ak Alüminyum olarak üretimin her aşamasında kalite artışını amaçladıklarını ifade eden Muharrem Palaz, sözlerine şöyle devam etti: “ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi’ne sahip olan firmamız müşteri odaklılığını benimsiyor. Kimyasal kompozisyonun tespit edildiği spektral analiz, mekanik özelliklerin incelendiği çekme testi, derin çekme testi, erichsen testi ve sertlik ölçümü, malzeme içyapısının gözlemlendiği mikroskobik analiz ve gazlılık ölçümü gibi çeşitli testler ve araştırmalar da tesislerimizde yapılıyor.”