Akarcalı'dan Müthiş Açıklamalar



CHP’nin kalesi Çankaya’ya talip olan AKP’li belediye başkan adayı Bülent Akarcalı hem Gökçek’le hem de AKP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akarcalı AKP’nin Çankaya’da içki yasağı getireceği iddialarına üzüldüğünü belirterek, "Cemil Çiçek Bey belediye başkan adayları arkadaşlarımızı topladı ve 'Hiç biriniz müftü seçilmiyorsunuz, belediye başkanı seçiliyorsunuz. Milletin yaşam tarzı sizin sorununuz değil. Siz millete hizmeti verin' telkinde bulundu" dedi. Akarcalı’nın açıklamaları şöyle:

"Ben Çankaya Belediye Başkanı olsaydım Melih Bey’in ne üniversitelerle ne de sivil toplum örgütleriyle bir sorunu olmazdı. Rıfat Hisarcıklıoğlu başkan seçildiğinde Mesut Yılmaz’la araları yoktu. Onların aralarını da ben buldum. Başkan seçildikten sonra Melih Bey’le kim sorun yaşıyorsa o sorunun çözümünde arabulucu olurum. İyi bir moderatörümdür.

Siyaset meleklerin dansı değil

Gökçek’in kazanacağından bir şüphem yok. Benim de kazanmamla beraber Çankaya’da hizmet dönemi başlayacak. Gökçek’in Çankaya’da kendini kanıtlamak için elinden geleni yapacak. Çankaya’nın Ç’si çamur, çöp, çirkinlikle değil, çağdaşlıkla anılacak.

Yönetime geldiğimde belediye çalışanlarını çıkaracağımla ilgili dedikodu çıkarıyorlar. Belediyede kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Bu dedikodulara kızmıyorum. Futbolda nasıl nizami şarj varsa siyasette de bu tip dedikoduların çıkarılmasını normal karşılıyorum. Siyaset meleklerin dansı değil.

Türkiye’nin aynası Çankaya’da 'Hadi gelin dolaşalım' dendiğinde dolaşacak yer yok. Bırakın yürünecek tek yer Anıtkabir’in çevresi. Ben buraya beklentileri yüksek insanları mutlu etmek için talibim. Çankaya benim için bir meydan okumadır. Alması zor, aldıktan sonra hizmet beklentisi daha da büyük olacak. Bunun farkındayım."