Akçansa, çevreci ürünleriyle Yapı Fuarı’ndaydı

Türkiye çimento sektörünün öncülerinden Akçansa, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını fuarın gündemine taşıdı. Akçansa, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da ziyaret ettiği stantında, geliştirdiği pratik ve ekonomik 5 kg’lık çimento paketlerinin yanı sıra Betonsa tarafından üretilen ve çevreci özellikleriyle dikkat çeken Yeşilşap ürününü de ilk kez tanıttı.

Müşteriye özel çözümleri, yarattığı yeni pazarlar ve alternatif yakıt–hammadde kullanımı konusundaki çalışmalarıyla sürdürülebilir büyümeye odaklı faaliyetlerine dikkat çeken Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, “Bu alandaki somut hedeflerimizi geçtiğimiz günlerde çimento sektöründe ilk kez yayınlanan GRI onaylı Sürdürülebilirlik Raporumuz ile kamuoyuna sunduk. Akçansa, hem çimento hem de beton alanında kişiye özel çözümler sunarak yenilikçi ürünler geliştiriyor ve aynı zamanda atık ısı çalışmaları ve atık yönetimi gibi alanlardaki atılımları ile sürdürülebilir üretimin sınırlarını zorluyor. Yapı Fuarı’nda bu önemli çalışmalarımızı ve yeni ürünlerimizi sektörümüzle paylaştık” şeklinde konuştu.

Çevreci Yeşilşap ile yüzde 35 daha az karbon emisyonu

Yeni çevre dostu Yeşil-Şap, üretiminde kullanılan özel mineral katkılı çimentolar sayesinde karbondioksit emisyonunu yüzde 35 azaltıyor. Geleneksel şaplara göre yüzde 25 daha hafif olan ve binalarda ısı yalıtımına da katkı sağlayan Yeşilşap, özellikle yeşil-bina çözümlerinde tercih edilen bir ürün olacak. Binaların dünyadaki enerjinin büyük bir bölümünü kullandığına dikkat çeken Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal,  çevre dostu yeşil bina uygulamaları ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanırken aynı zamanda kullanılan geri dönüşümlü malzemeler ile de doğal kaynakların korunduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Biz de sürdürülebilir bir yaşam biçimine verdiğimiz önem ve ekolojik duyarlılığımız doğrultusunda, hazır beton markamız Betonsa’nın, çevreci yapı malzemeleri ile yeşil bina projelerinin yapımına katkıda bulunuyoruz. Yeni ürünümüz Yeşilşap da bu alandaki hedeflerimize ulaşmak için geliştirdiğimiz bir ürün. Bu alanda yenilikçi ürün geliştirme faaliyetlerimizi devam ettirerek, sürdürülebilirlik alanında belirlediğimiz yeşil bina çözümlerinin yüzde 30’una ortak olma hedefimize ulaşmak için çalışacağız”.

Ekonomik ve çevreye saygılı 5 kg’lık Pratik Çimento

Akçansa’nın yoğun çalışmalar sonucunda sektöre sunduğu bir yenilik olan 5kg’lık çimento paketleri,  pratik ve ekonomik olma avantajlarının yanı sıra, çevreye duyarlı olma özelliği ile de dikkat çekiyor. Akçansa’nın 'büyüklerini aratmayan çimento' sloganıyla sunduğu 5kg’lık çimento paketleri, daha küçük ihtiyaçlar için taşımada kolaylık sağlarken, aynı zamanda sarfiyatın azaltılması ile çevreye katkı sağlıyor. Akçansa tarafından sektörde ilk kez geliştirilen ve bireylerin de çeşitli ihtiyaçları için alıp evlerinde rahatlıkla kullanabileceği 5kg’lık Pratik Çimento paketleri, Akçansa bayilerinin yanı sıra yapı marketlerinde de satışa sunulacak.