Akçansa İSO 500 Listesinde 59. Sırada Yer Aldı



Türkiye’nin lider çimento üreticisi Akçansa, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu”nu açıkladığı 2006 yılı raporunda 71. sıradan 59. sıraya yükseldi. “Çimento sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketi” olma başarısını sürdüren Akçansa, aynı zamanda, 146.5 milyon dolarla “en kârlı çimento şirketi” olarak en kârlı 50 şirket arasında yer aldı.

Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, yaptığı değerlendirmede “Türkiye ölçeğini aşarak bölgesel anlamda bir stratejik güç olma hedefimize paralel olarak; çimento sektöründeki lider konumumuz, iç ve dış piyasaya yönelik ciddi yatırımlarımız ve başarıya odaklı bir ekip olarak çalışmalarımızla önümüzdeki yıl İSO 500 listesinde ilk 50 arasına girmek arzusundayız.” dedi.

Akçansa, İSO’nun 2005 yılı raporunda 71. sırada yer alırken; 2006 yılında gösterdiği performans ve kârlılıkla, 12 sıra daha yükselerek, ismini 59. sıraya taşıdı. Akçansa, sektöründe liderliği başkasına bırakmazken, “en kârlı çimento şirketi” unvanının da sahibi olmayı başardı.

İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” raporunu değerlendiren Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen, Akçansa’nın her geçen yıl başarılarını örnek teşkil edecek ekip çalışması sayesinde daha da pekiştirdiğini belirtti. Göçmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ölçeğini aşarak bölgesel anlamda bir stratejik güç olma hedefimize paralel olarak önümüzdeki yıl İSO 500 listesinde ilk 50 arasına girmek için daha çok çalışacağız.”

2007 yılı sonunda üretim kapasitesini yüzde 100 artırma hedefiyle Çanakkale Fabrikası’na ikinci üretim hattını kurma çalışmalarını hızla sürdüren ve Mayıs 2007’ de Ladik Çimento’yu satın alan Akçansa, bugün Türkiye'nin çimento ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor ve Çanakkale Fabrikası’nın kendi limanından gerçekleştirdiği çimento ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Akçansa Hakkında
Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin ile birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

Çimento ve hazırbeton üretiminde Marmara ve Ege bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 20’nin üzerinde hazırbeton tesisinde “Betonsa” markasıyla hizmet vermektedir. Diğer bir iştiraki olan Agregasa Agrega San.ve Tic.A.Ş. ile 2002 yılında birleşmiş ve agrega üretim faaliyetini “Agregasa” markası altında İstanbul’un her iki yakasında kurulu birer tesisi ile sürdürmektedir.

Akçansa; hem yurt içindeki müşterilerin hem de yurtdışındaki müşterilerin taleplerini karşılamak ve farklılıkların zor algılandığı bu sektörde fiyat unsurunun da ötesinde rekabet edebilmek amacıyla “üretim ve hizmette en kaliteli” olmayı hedeflemiştir.

Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.

Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.

Türkiye çimento sektörünün lideri Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, İstanbul Sanayi Odası tarafından ödüllendirilen doğa dostluğu, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle, Türkiye çimento ihtiyacının %10’unu karşılamaktan büyük onur duymaktadır.

Kurulduğu yıldan bu güne attığı her adımda “ilk”lerin şirketi olan Akçansa, Çanakkale’de, bir ilke daha imza atarak, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ilave olarak da, 2004 yılı başında OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’yle belgelendirmiş ve Türkiye’de BSI’dan bu üçlü belgeyi alan ilk şirket olmuştur.