Akçansa'dan Spora Altyapı Desteği



Türk çimento sektörünün lider kuruluşu Akçansa sponsorluğunda yapımı tamamlanan Büyükçekmece Jimnastik Kulübü, 17 Temmuz 2005 tarihinde Büyükçekmece halkının hizmetine sunuldu.

Büyükçekmece Jimnastik Kulübü, basketbol, tenis, voleybol gibi birbirinden faklı sporların yapılabildiği çok amaçlı bir tesis olarak dikkat çekiyor. Akçansa'nın fabrikasının da bulunduğu ilçedeki Jimnastik Kulübü'nden, Akçansa çalışanları da yararlıyor.

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortaklığı ile Türk çimento ve hazır beton sektörünün lider kuruluşu olarak faaliyet gösteren Akçansa, çalışanlarının spora olan ilgisini göz önünde bulundurarak bir spor kompleksinin yapımına destek verdi. Geçtiğimiz yıl protokolu imzalanan ve Akçansa sporsonluğunda yapımı biten Büyükçekmece Jimnastik Kulübü, hem Büyükçekmece halkına hem de Akçansa çalışanlarına kazandırılan çok amaçlı bir spor kompleksi oldu. Büyükçekmece Jimnastik Kulübü, 17 Temmuz 2005 Pazar günü yapılan törenle; basketbol, tenis, voleybol gibi sporların yapılabileceği çok amaçlı bir alan olarak hizmete girdi.

Akçansa, spor alanının üstünün branda ile kaplanması, yanlarının tel çit ile çevrilmesi, zenimin betonlanıp saplanması ve zeminin spor yapmaya elverişli bir kaplama ile kaplanmasını üstlendi.

Spor kompleksiden Büyükçekmece halkının yanı sıra Akçansa çalışanları da yararlıyor. Böylelikle çalışanlar, iş stresinde spor salonunda atma ve sosyal aktivitelerde beraber olma şansını yakalıyor.

Akçansa Hakkında
Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye'nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

Çimento ve hazırbeton üretiminde Marmara ve Ege bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketi ile 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 20'nin üzerinde hazırbeton tesisinde "Betonsa" markasıyla hizmet vermektedir. Diğer bir iştiraki olan Agregasa Agrega San.ve Tic.A.Ş. ile 2002 yılında birleşmiş ve agrega üretim faaliyetini "Agregasa" markası altında İstanbul'un her iki yakasında kurulu birer tesisi ile sürdürmektedir.

Akçansa; hem yurt içindeki müşterilerin hem de Türkiye'nin en çok çimento ihraç eden kuruluşu olarak yurt dışındaki müşterilerin taleplerini karşılamak ve farklılıkların zor algılandığı bu sektörde fiyat unsurunun da ötesinde rekabet edebilmek amacıyla "üretim ve hizmette en kaliteli" olmayı hedeflemiştir.

Türkiye çimento sektörünün lideri Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, İstanbul Sanayi Odası tarafından ödüllendirilen doğa dostluğu, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle, Türkiye çimento ihtiyacının %8'ini karşılamaktadır.

Kuruluşu dahil, günümüze kadar attığı her adımda "ilk"lerin şirketi olan Akçansa, bir ilke daha imza atarak, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ilave olarak da, 2004 yılı başında OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'yle belgelendirmiş ve Türkiye'de BSI'dan bu üçlü belgeyi alan ilk şirket olmuştur.