Akfen Ve Sampaş Yatırım Atağında



Emlaktasondakika'nın haberine göre, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sampaş ve Şişli Belediyesi'nden yetkililer, geçtiğimiz sene Yeni Kore Şehitleri Projesi için bölgedeki yaklaşık 25 mal sahibiyle Akfen GYO'nun Levent Loft'taki ofisinde toplantı yaptı. Ancak Akın'ın mal sahiplerine yaptığı ‘bire bir' teklifi çoğunluk tarafından reddedildi. Sonrasında proje askıya alındı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından da desteklendiği iddia edilen projenin Belediye tarafından 1/5000'lik imar planının da hazırlandığı öne sürülüyor.

Şişli Belediyesi'nden bir yetkiliden alınan bilgiye göre bölgede yatırım yapmayı çok isteyen Sampaş, bu defa Alper Derinboğaz ve Melike Altınışık'ın kurduğu Salon Mimarlık'a dev bir proje çizdirdi. Şişli Central adı verilen master proje, belediye kaynaklarına göre yine 1974, 1952, 1950, 1949, 1953 numaralı adaları kapsayacak şekilde oluşturuldu.

Hatta rezidans, otel ve AVM'yi kapsayan master proje, İtalyan mimarlık dergisi The Plan tarafından düzenlenen The Plan Award 2015 yarışmasının finaline kaldı. Master planlama kategorisinde finale kalan proje, alanında deneyimli mimar ve tasarımcılardan oluşan 81 kişilik uluslararası jüri tarafından da büyük beğeni topladı.

Ancak projenin detaylarıyla ilgili Salon Mimarlık yetkilileri, gizlilik sebebiyle konuşmak istemediklerini söyledi. Söz konusu bölgedeki onlarca mal sahibi, yeni projeden haberdar olmadıklarını ve kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini söyledi.