''Akıllı Kutu-Akıllı Belediyecilik'' Programı Tanıtıldı



Foto: Anıl Bağrık (AA)

SAMPAŞ İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Seyhan Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Adana merkezli bir firma olduklarını ve merkezlerini bu kentten başka bir yere taşımayı da hiç düşünmediklerini söyledi.

Geliştirdikleri yazılım ile şehirlerin marka kent olmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Karakaya, ''Artık bütün dünyada ülkeler kentlerinden kalkınacak. Her kent kendi dinamiğini harekete geçirecek. Türkiye de böyle kalkınacak'' dedi.

Toplantıya katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da bilgi ve tecrübenin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Geliştirilen proje ile belediyelerin işlerinin kolaylaşacağını belirten Coş, ''Yazılım alanında yerli bir firmanın çıkması ayrıca önemli bir konu. Umarım bu tarz firmalar gelişir ve dünyadaki bilişim pastasından daha çok pay alırız. Bu konuda herkese görev düşüyor. Biz her türlü desteği vermeye hazırız'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise bilgisayar teknolojisini en üst seviyede kullanılması için çabaladıklarını belirterek, ''Bu doğrultuda belediyeyi tek merkezden yönetilebilir hale getirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Tanıtımı yapılan ''Akıllı Kutu-Akıllı Belediyecilik'' programının belediyelerin tüm işlemlerinin online ortam üzerinden yürütülmesini ve işlemlerin daha hızlı ve kolay yapılmasını sağlayacağı bildirildi.