"Akıllı Şehirlerde Katılımcı Demokrasi Yaşanır"



Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, IBM Çözümler Zirvesi Akıllı Şehirler Paneli'ne konuşmacı olarak katıldı. ‘Akıllı Şehirlere Dönüşüm’ oturumunda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yerel yönetimlerde teknolojinin önemine değindi.

İHA'nın haberine göre, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, teknolojiyi kullanan kentlerin diğerlerine göre daha hızlı hareket ettiğini vurguladı. Teknoloji kullanımı için “hızlı balık-yavaş balık” benzetmesini yapan Yazıcı, “Gelişen teknolojiyle beraber akıllı dünya, akıllı ülkeler, akıllı iller, akıllı ilçeler ve akıllı evlere varıncaya kadar, yeni kavramlar artık hayatımızı şekillendiriyor ve buna ayak uydurmak zorunda olduğumuzun da farkındayız. Artık hızlı balık meselesi var. Hızlı balık, yavaş balığı geçer. Dolayısıyla buna uyak uyduran bir toplumda, bizler yerel yöneticiler olarak bu gelişen teknolojiye, akıllı kentlere neden ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü vatandaş her şeyin en iyisine layık. Artık bilgiye bu kadar kolay ulaşılabildiği bir dönemde, bizim akıllı bir kente, akıllı bir yönetime ve dolayısıyla akıllı bir sisteme ihtiyacımız var ki bunu yerinde kullanabilelim. Elde edilen tüm verileri vatandaşa hizmet olarak dönüştürebilme çabasındayız" dedi.

“Bireyi ortaya koyan kent yönetimlerine ihtiyaç var"

Yerel yönetimlerde başarının ölçütünün vatandaşın memnuniyeti olduğuna değinen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Artık totaliter, otoriter yönetimler yerine bireyi ortaya koyan yönetimlere ihtiyacın yükseldiği bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda bireyi ön plana çıkaracak olan her teknolojik ürün ve imkanın, kent içerisinde olmazsa olmaz olduğunu, bireyin mutluluğu için, rahatı için, ferahı için gerekliliğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Akıllı kentlere ihtiyacımız var"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, akıllı şehir yapılanmasında teknolojik imkanların verimli kullanılmasının karşılıklı iletişimi arttırdığını söyledi. Yazıcı, "Artık okur-yazarlığın değil, bilgisayar okur-yazarlığının değerlendirildiği bir dünyada yaşadığımızı düşündüğümüzde, bilgi toplumunda akıllı kentlere ihtiyacımız var. Bu bilginin nerede ve nasıl vatandaşa fayda sağlayacağını da standarda ulaştırmak gerektiği kanaatindeyim. Modern toplumlarda, akıllı şehirlerde katılımcı demokrasi yaşanır. Bütün iletişim sistemlerini hem mobilize ettik hem de web üzerinden ulaşılmasını sağlayarak katılımcı demokrasiye hizmet ediyoruz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, tüm teknolojik gelişmelere rağmen verilerin kullanımı ve paylaşımında vatandaşın hak ve hukukun korunmasının öncelik taşıdığını söyledi.