Akıllı Ulaşım Çözümleri Yarışması



Yarışmanın Amacı
Yarışmanın çıkış noktası İstanbul’un ulaşımı için yaratıcı çözümler aranırken, bu konuda önerilerini hayata geçirmek isteyen girişimcilerin ve böylelikle girişimcilik kültürünün desteklenmesidir. Bu doğrultuda, İstanbul’da yaşayanların ulaşım deneyimlerinin yenilenmesi ve/veya mevcut ulaşım yöntemlerinin iyileştirilmesine yönelik teknoloji tabanlı yenilikçi çözüm önerileri aranmaktadır.

Kimler katılabilir?
En az 2 kişiden oluşan takımlar, en fazla 3 yaşındaki şirketler.

Nasıl başvurulur?
Yarışmaya katılmak için öncelikle başvuru sayfasından kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Başvurunuz onaylandıktan sonra giriş sayfasından yarışma yönetim portalımıza girerek çözüm önerinizi detayları ile birlikte sunabilirsiniz. Çözüm önerinizi taslak olarak kaydedebilir ve tamamlanınca gönderebilirsiniz. Yarışma hakkında gelişmelerden haberdar olmak ve bilgilendirilmek için, kayıt yaptırmanız yeterli olacaktır.

Yarışma kapsamında beklenen öneriler 
Fikir aşamasını geçmiş, belli bir olgunluğa ulaşmış ve değerlendirme sürecine gelindiğinde en az demo veya prototip gösterilebilecek öneriler olmalıdır. İstanbul ulaşımını ilgilendiren ve ulaşıma yenilikçi bakış açısı getiren her türlü öneri değerlendirilecektir. Bu kapsamda; toplu ulaşım, yolcu (vatandaş-turist) taşımacılığı, yolcu-belediye etkileşimi, kara ve deniz ulaşımı, yük taşımacılığı gibi konuların biri veya birkaç tanesi ile ilişkilendirilen önerilerinizle yarışmaya katılabilirsiniz.

Değerlendirme Süreci
Değerlendirme süreci 3 aşamadan oluşmaktadır.

Ön Değerlendirme: Önerilerin yarışma amacına uygunluğu açısından incelendiği ve onaylandığı ön değerlendirmedir.

Yarı Final: Farklı alanlardan gelen ve farklı donanımlara sahip mentor havuzunun; takımların önerilerini inceleyip, sunumlarını izledikten sonra yaptığı değerlendirmedir. Bu aşamada başarılı bulunan projeler Jüri Değerlendirmesi için finale davet edilecektir.

Final: Finalistlerin Transist 2017'de yapacakları sunum sonrasında Jüri tarafından yapılan değerlendirmedir. Bu değerlendirme doğrultusunda yarışmada dereceye girenler belirlenecektir.

Yarışma Takvimi
Yarışmanın Duyurulması: 24 Mayıs 2017
Proje Başvurularının Yapılması: 24 Mayıs - 31 Ağustos 2017
Ön Değerlendirmeler: 24 Mayıs - 11 Eylül 2017
Yarı Final : 25-26 Eylül 2017
Girişimcilik Eğitimi: 5 Ekim 2017 (Finalistlerin davet edileceği eğitim programıdır.)
Mentor Günü: 1 Kasım 2017 (Takımlara final sunumları öncesi projelerin son hallerini sunarak, projelerini tartışma ve final sunumu için geribildirim alma olanağı sağlayacak etkinliktir.)
Final: 2-4 Kasım 2017 (Transist 2017 kapsamında)

Ödüller
1. Ödül: 25.000 TL
2. Ödül: 15.000 TL
3. Ödül: 10.000 TL

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayın.