Akkuyu'da ÇED Raporu'nun Konu Başlıkları Belirlenecek



Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı'nın yapıldığını anımsatarak, ''Tüm temsilcilerden, ÇED Raporu'na ilişkin soru, görüş ve önerileri yazılı ve sözlü olarak alındı. Bu çerçevede ÇED Raporu'nun konu başlıkları belirlenecek'' değerlendirmesinde bulundu.
    
Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Mersin'in Gülnar ilçesinin Büyükeceli beldesinde 29 Mart'ta yapılan 'Halkın Katılımı Toplantısı'na, ÇED Raporu Komisyon üyeleri, Çevre ve Şehircilik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları, Mersin Valiliği, Gülnar Kaymakamlığı, Büyükeceli Belediyesi, Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ, Rosenergoatom Concern OJSC, DOKAY ÇED Çevre Mühendisliği, ENVY Enerji ve Çevre Yatırımları AŞ temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları, yerel halk ve basın mensuplarının katıldığı belirtildi.
    
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, dün, ÇED Raporu'na ilişkin 'Kapsam Belirleme ve Format Verilmesi' toplantısının yapıldığı bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
    
''Toplantıya, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe ve Mersin üniversitelerinden uzmanlar katıldı. Tüm temsilcilerden, ÇED Raporu'na ilişkin soru, görüş ve önerileri yazılı ve sözlü olarak alındı. Bu çerçevede ÇED Raporu'nun konu başlıkları belirlenecek.''