Akkuyu’daki Dinamit Patlaması Korkuttu



Akkuyu Nükleer Güç Santrali bünyesinde çalışanlara konaklama tesisleri yapımı kapsamında, Büyükeceli mahallesinde saha açılımı yapılmak üzere şiddetli dinamit patlatılması yapıldı. Büyükeceli mahallesindeki deniz kıyısında yer alan siteleri etkileyen şiddetli patlama ile evlerin camları kırılırken büyük korku ve panik yaşandı.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; evlerinde kırılan camların görüntüsünü paylaşan vatandaşlar isyan ederken, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 86 evin hasar gördüğünü söyledi. Valilik ise "Vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir" dedi.

Patlamanın neden kaynaklandığı konusunda Kaymakam ve Büyükeceli Jandarma Komutanı ile görüşmesine ve kendilerinin olay yerinde olmasına rağmen bilgi alamadığını belirten CHP'li Başarır, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Nükleer Santral inşaatının başlamasından bu yana bir türlü sıkıntılar sona ermedi. Gerek zemininde meydana gelen çatlaklar gerekse de meydana gelen patlamalardan dolayı çevre halkının, Mersinlinin huzuru kalmadı. Halkımızın evlerinin camları, duvarları, kapıları yıkıldı. Her taraf binlerce cam kırığı ile dolu. Mersinliler artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyor. Mersin halkı, hemşerilerim bu topraklarda bu tehlike altında yaşamak istemiyor. Mersinliler olarak bizler bu bölgede Nükleer Santral istemiyoruz.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

Valilik: “Zararlar tazmin edilecek”
Mersin Valiliği Akkuyu Nükleer Güç Santrali yapımında gerçekleşen planlı patlama ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Zarar tespit çalışmaları için komisyon kurulduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşların zararlarının tazmin edileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir. Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.