AKM 1.5 Yıl Kapalı Kalacak



Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 1 Haziran'dan itibaren tadilat nedeniyle boşaltılıyor. Merkezde bulunan 5 müdürlük, 17 ay sürecek tadilat sırasında geçici olarak faaliyet gösterecekleri yer aramaya başladılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; 12 Şubat tarihinde AKM'de faaliyet gösteren İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Devlet Tiyatrosu, Senfoni Orkestrası Müdürlüğü, Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü ve Modern Folk Müzik Topluluğu Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek merkezin, "2010 Avrupa Kültür Başkenti" etkinlikleri çerçevesinde kapsamlı bakım ve onarıma alınacağı için 1 Haziran 2008-1 Ekim 2009 tarihleri arasında kapalı kalacağını bildirdi.

Yazıda, onarımın tüm salon, idari bölüm, depo, ambar ve atölyeleri kapsayacağı, bu nedenle 1 Haziran tarihi itibarıyla belirtilen mekânların boşaltılması gerektiğinin Yatırım ve İşletmeler Gerel Müdürlüğü'ne bildirildiği ifade edildi. Bakanlığın yazısı, AKM'de bulunan 5 müdürlüğe gönderilerek 1 Haziran'a kadar kendilerine yer bulmaları için süre verildi. AKM'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan tadilat projesi, merkez 1. derecede kültür varlığı olduğu için önce 2 No'lu İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayına sunulacak. Projenin onaylanması halinde 17 ay sürecek tadilat başlayacak ve AKM bir sezon boyunca sanatseverlere kapılarını kapayacak.