AKM İhalesi için Ön Bilgilendirme Toplantısı



İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Atatürk Kültür Merkezi yenilenme projesi ihalesine start veriyor. Müteahhitlik firmalarına yönelik bilgilendirme toplantısı ile, aylardır sürdürülen çalışmalar en son aşama olan ihale noktasına taşınmış olacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, düzenleyeceği bir toplantıyla müteahhitlik firmalarına Atatürk Kültür Merkezi’nin yenilenme projesi hakkında ön bilgi verecek. Şubat ayı sonunda açılacak Atatürk Kültür Merkezi yenileme projesi ihalesine hazırlık niteliği taşıyan toplantı 18 Şubat 2009 Çarşamba günü saat 15:00’te Swissotel’de gerçekleşecek ve ihaleye katılmak isteyen tüm firmalara açık olacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu ve Atatürk Kültür Merkezi yenilenme projesini hazırlayan mimar Murat Tabanlıoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplantıda hem projeye, hem de ihale sürecine ilişkin ayrıntılar ele alınacak. Yenileme çalışmasının sonucunda nasıl bir Atatürk Kültür Merkezi’nin şekilleneceğine ilişkin tüm teknik bilgiler, görsel unsurlar eşliğinde, ayrıntılarıyla sunulurken ihale sürecinin nasıl işleyeceği, ihaleye katılabilmek için hangi şartların aranacağı da katılımcılara aktarılacak.

İhaleye katılacak müteahhit firmalarda, minimum 30 bin m² inşaat alanına sahip çok işlevli yapı kompleksi inşaatı deneyimli, yetişmiş ve deneyimli şantiye teknik ve teknik satın alma ekipleri olan, renovasyon projesi için gerekli makine parkına halihazırda sahip ve özel imalat uygulamaları konusunda deneyimli olmaları gibi bazı şartlar aranıyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, bu toplantıyla birlikte, Cumhuriyet döneminin kültürel ve mimari açıdan simgesel yapılarından biri sayılan Atatürk Kültür Merkezi’nin yenilenmesi ve 21. yüzyıla yakışır bir kültür merkezi haline getirilmesi için sürdürülen çalışmaları en son aşamaya, ihale noktasına taşımış olacak.
Mimari projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan AKM’nin yenilenme projesi, binanın statik açıdan güçlendirilmesi, restorasyonu, mimari açıdan geliştirilmesi, enerji etkin hale getirilmesi, elektromekanik donanımı, güvenlik, ses, akustik, ısıtma, soğutma,  havalandırma, aydınlatma, sahne sistemlerinin de yenilenmesini içeren çok katmanlı bir çalışma olarak hayata geçiriliyor.