Akmerkez İçin Yıkım Kararı!



Akmerkez’deki 6 lüks restoran ve kafenin bazı bölümleri için yıkım kararı alındı.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre Türkiye’nin en lüks alışveriş merkezlerinden biri olan İstanbul Etiler’deki Akmerkez AVM’de yıkım kararı alındı. Beşiktaş Belediyesi’nin kararına göre 4 yıl önce yapılan plan değişikliğinde inşa edilen alanlar projeye aykırı bulundu. Yıkım kararı alınanlar arasında lüks restoran Papermoon, Vakko Patisserie, Starbucks da bulunuyor.

Beşiktaş Belediyesi, Akmerkez’de bulunan 6 lüks restoran ve kafenin bazı bölümleri için yıkım kararı aldı. Yıkım kararı alınan bölgeler 1993 yılında yapılan Akmerkez AVM’nin 4 yıl önceki plan değişikliğiyle inşa edilen bölgelerden oluşuyor. AVM’nin bağlı olduğu Akmerkez GYO AŞ’ye yıkımın 17 Ocak sabahı saat 06:00’da yapılacağı bildirildi.

Yıkılacak mekanların detayları
Karara göre, Akmerkez’in Nispetiye Caddesi’ne bakan kısmında bulunan Vakko Patisserie’de 49.68 metrekare, S Cafe’de 64.40 metrekare, Martinez’de 69 metrekare, Serafina’da 61.10 metrekarelik fazla alan kullanımı olduğu tespit edildi. Yine Akmerkez’in Ahmet Adnan Saygun Caddesi’nde bulunan Starbucks’ta 54.60 metrekare, Papermoon’da ise 120 metrekarelik fazlalık tespit edildi. Lüks AVM’nin bağlı olduğu Akmerkez GYO AŞ’ye 12 bin 725 TL para cezası verilmesi kararlaştırılırken, bir diğer encümen kararı ile de proje dışında kalan alanların yıkımına karar verildi.