Akmerkez’in İç Tasarımına 5 Yıldızlı Ödül



Türkiye’de alışveriş ve yaşam merkezi konseptinin öncüsü Akmerkez, dünyada ‘Gayrimenkulün Oscar’ı olarak kabul edilen International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen Europe & Africa Property Awards 2010’da ‘Interior Design 5 Star’ ödülüne değer bulundu.

Misafirlerini ışıl ışıl bir ortamda ağırlamaya hazırlanan Akmerkez’in ödülü, 24 Eylül’de Londra’da düzenlenen gala ve ödül töreninde Genel Müdür Zeynep Akdilli Oral’a takdim edildi.

Oral, “2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’umuzu uluslararası platformda böyle başarılı bir gayrimenkul projesi ile temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Tüm yetkili mercilere teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

‘Dünyanın ve Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi’ unvanlarına sahip Akmerkez, yenileme çalışmaları kapsamındaki iç mekan tasarım projesi ile dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri kapsamında, Europe & Africa Property Awards 2010 (Avrupa ve Asya Gayrimenkul Ödülleri)  yarışmasında ‘Interior Design (iç mimari)’ kategorisinde ödüle değer bulunarak pek çok projeyi geride bırakma başarısı gösterdi.

Londra Sheraton Otel’de düzenlenen törende ödülü teslim alan Akmerkez Genel Müdürü Zeynep Akdilli Oral, “Akmerkez olarak bugüne kadar birçok seçkin organizasyonda ödüle değer bulunduk. Misafirlerimizi yepyeni bir Akmerkez’de ağırlamak amacıyla büyük özenle hayata geçirdiğimiz iç mekan tasarım projemizin de böyle seçkin bir ödüle layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’umuza yakışır bir projeye imza attığımıza inanıyoruz. İstanbul’un adının bir kez daha uluslararası platformda başarıyla anılmasına vesile olduğumuz için gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Yenileme çalışmaları kapsamında Akmerkez’in iç mimarisinde gerçekleştirilen projenin konsepti, merkezi Bangkok'da bulunan ve kendi alanında pek çok mimari ödül kazanan tasarım stüdyosu Concept-i Corporate tarafından hazırlandı. Teknolojinin ön plana çıktığı yeni proje, Akmerkez Teknik Ekibi ve Renovasyon Departmanı tarafından yönetildi.