AKSA, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 50 Milyon Dolar Kredi Aldı



AKSA, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD), 50 milyon dolar tutarında kredi aldığını bildirdi.
 AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'den yapılan açıklamada, EBRD'nin, Türkiye'de enerji verimliliği ve çevre konularını teşvik kapsamında, akrilik elyaf üreticisi Aksa'ya 50 milyon dolar tutarında kredi sağladığı kaydedildi.
AKSA'nın Yalova fabrikasında, operasyonel maliyetleri azaltarak üretim süreçlerini optimize etmek için kullanılacak kredinin, şirketin operasyonel verimliliğinin artırılmasını sağlayacağı, şirket tarafından yapılması planlanan iyileştirme çalışmalarının toplam değerinin ise 60 milyon dolar civarı olduğu belirtildi.
    
AKSA'nın, aldığı bu kredi ile çevreci uygulamalarını geliştireceği, ayrıca saha, çalışan güvenliği ile risk yönetimi konularında uluslararası performansı sağlayacak tedbirleri devreye alacağı vurgulandı.
    
Gerçekleştirilen imza töreninde, bu kredi ile AKSA'nın bir dizi stratejik yatırımı ve iyileştirme çalışmalarını devreye alacağını belirten Akkök İcra Kurulu ve Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, ''Özellikle çevre, sosyal yönetim ve performans geliştirme alanlarında aldığımız teşviklerle, üretim tesisimizde, çalışan güvenliği ve risk yönetimi ile en iyi uluslararası uygulamayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz'' dedi.
    
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Sanayi, Ticaret ve Tarım işletmeleri Genel Müdürü Alain Pilloux ise EBRD'nin Türkiye'deki enerji verimliliği projelerine finansman desteği verdiğini kaydederek, ''Biz AKSA'nın uluslararası alanda rekabetçi bir üretici olarak yerini sağlamlaştıracak bu kontratı imzalamaktan çok mutluyuz. Umarız ki bu işbirliği Türkiye'de özellikle enerjinin yoğun kullanıldığı sektörlerde faaliyet gösteren diğer şirketlere örnek olur'' ifadelerini kullandı.
    
Açıklamada, AKSA'nın, 8 yıl vadeli bu anlaşma kapsamında, hem yerel otoritenin hem de EBRD'nin şart koştuğu gerekliliklerin de ötesine geçerek enerji verimliliği ve operasyonel anlamda en yüksek standartlara ulaşmayı taahhüt ettiği bildirildi.