Aktif Grup Düzenlemiş Olduğu İftar Yemeğinde Çevre Bilinci ve Enerji Verimliliğini Konuştu



Aktif Grup’un Geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar yemeği 9 Ağustos 2011 tarihinde Cemile Sultan Korusu’nda havuz başında gerçekleşti. Yaklaşık 350 davetlinin katılmış olduğu iftar yemeğine, gecenin onur konuğu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın yanı sıra Aktif Grup’un iş ortakları, üreticiler, medya mensupları, Sivil toplum ve finans kuruluşlarının temsilcileri, Aktif Grup yönetim kurulu ve çalışanları katıldı.
 
Aktif grubu tanıtan sinevizyon gösterimiyle başlayan toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Halim Özdemir’in yaptığı açılış konuşmasıyla devam edildi.

Çevre bilinci, enerji verimliliği, sertifikalı yeşil binalardan söz eden Özdemir; Aktif Grup olarak gündemi yakından takip ettiklerini, bu bilinci geliştiren ürün ve uygulamaları hızla hayata geçiren sektörün öncü firmalarından biri olduklarına değindi. “Çevreci Akıllı Çözümler” başlığı altında milli kaynakları korumayı ön planda tutan projelere imza attıklarını ifade eden Özdemir, konuşması kapsamında geliştirdikleri sistemleri de (Aktech Gri Su Geri Kazanım Sistemleri, Yağmur Suyunu Toplama, Küçük Borulu Kanalizasyon Sistemleri, Daire Giriş İstasyonları, Grez Gömme Rezervuarları, ITM Sıcak Hava Cihazları ve Elektrikli Isıtıcılar) sıraladı.

Daha sonra söz alan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise; gelenekselleşen iftar yemeği aracılığıyla Aktif Grup ailesiyle birlikte olmanın mutluğu içinde olduğunu belirtti.

Yalçıntaş, konuşmasında, ticaret yaparken ana gayenin sadece kar elde etmek olmadığını, dolayısıyla tüccarların bunun dışında daha fazla istihdam sağlamak ve erdemli işler yapmak için de çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. Dünyadaki gelir adaletsizliğinize dikkat çeken Yalçıntaş, her yıl rakamsal olarak dünya ekonomisinin daha da büyüdüğünü ancak ters orantılı olarak ise dünya coğrafyasında açlık ve yoksulluğun arttığını sözlerine ekledi.

Geleneksel iftar yemeği ney dinletisiyle devam etti.