Akün ve Şinasi Sahneleri'nin İhalesi İptal Edildi



Evrensel'in haberine göre, Akün ve Şinasi Sahnelerinin satışa çıkarılmasına karşı tiyatro sanatçıları ve sanat meslek örgütleri ihalenin yapılacağı Akün Sahnesi önünde toplandı. Başkent Dayanışması Bileşenleri ve seyircilerin toplandığı sahne önünde basın açıklaması ve kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı. İhale ise yeterli katılım sağlanmadığı ve gerekli evrakların tamamlanmaması nedeniyle iptal edildi.

‘TÜSAK bu ihalelerle fillen başladı’

Ortak açıklamayı okuyan Devlet Tiyatroları oyuncusu ve Sanat Temsilcisi Şahin Ergüney, “Akün ve Şinasi Sahneleri tüm anılarımızla birlikte satışa çıkarılıyor. Bu sahneler Ankara’nın belleğinin bir parçasıdır. Onların yıkılması demek şehrin kimliğini kaybetmesi demektir” dedi. Akün ve Şinasi Sahneleri’nin satılması yerine kalıcı bir önlem alınması gerektiğini kaydeden Ergüney, halkın vergileriyle alınan bu sahnelerin halka danışılmadan satılamayacağını ifade etti. Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ne yapılan saldırıyı kınadığını belirtirken, Kültür ve Turizm Bakanı’nın bu olaylara seyirci kalmaması gerektiğini ifade etti. Demirkaya, “Devlet bu ihalelerle kamuya ait alanları rant alanı haline getiriyor. Gerekçe olarak ise TÜSAK’ı görüyoruz. Bu uygulama ihalelerle birlikte fiilen uygulamaya girmiştir. Kültür Bakanlığı bu durumu izlemek yerine müdahale etmelidir. Buralardan kar etmek istiyorlar fakat bu ülkenin toprağı da bizden sorulur. Bu satışlara izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Açıklamada söz alan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da “AKP iktidarı kafaları boşaltıp cepleri doldurmayı hedefleyen bir iktidardır. Fakat biz her zamanki gibi hep birlikte direnerek bu satışa izin vermeyeceğiz” diye konuştu.