Al Fayed Harrods'ı Katarlılara Sattı



Mısırlı işadamı Mohammed Al Fayed sahibi olduğu Londra'nın en lüks mağazalarından Harrods'ı yaklaşık 2.2 milyar dolara Katar Holding'e sattı.

Mısırlı işadamı Mohamed Al Fayed yaklaşık 25 yıldır sahibi olduğu Londra’nın en lüks mağazalarından Harrods’u, Katar Emerliği’nin yatırım şirketi Katar Holding’e sattı. Harrrods’un satış fiyatı açıklanmamakla birlikte BBC ve Sky News rakamın 1.5 milyar sterlin (2.2 milyar dolar) civarında olduğunu belirtti.

Al Fayed, Harrods’u 1985 yılında 615 milyon sterline satın almıştı. UEFA Kupası’nda finale çıkan Fulham futbol kulübünün de sahibi olan Al Fayed o dönemde Londra’nın lüks mağazalarından House of Fraser’ın da sahibiydi. Satışta Al Fayed’in danışmanlığını yapan yatırım bankası Lazard International İcra Kurulu Başkanı Ken Costa Mısırlı işadamının eşine, çocuklarına ve torunlarına daha çok zaman ayırabilmek için bu kararı aldığını belirterek, “Mohamed Al Fayed, Harrods’daki 25 yıllık yoğun çalışma döneminin ardından emekli olmaya karar verdi. 

Harrods’un yeni patronu olarak Katarlıları seçmesinde yıllarca emek verdiği lüks mağazayı gelecgğe hazırlayacak vizyona ve mali güce sahip olmaları rol oynadı” diye konuştu.

Oğlu Prenses Diana ile birlikte ölmüştü

Katar Holding, 1849 yılında Henry Charles Harrod tarafından küçük bir bakkal dükkanını olarak kurulan Harrods’un beşinci sahibi oldu. Kamuoyu Mohamed Al Fayad’ın, 1997 yılında Paris’te sevgilisi Prenses Diana ile birlikte bir trafik kazasında ölen Dodi Al Fayed’in babası olarak tanıyor. Muhomed Al Fayed uzun yıllar oğlu ve Prenses Diana’nın İngiliz gizili servisi tarafından düzenlenen bir kazaya kurban gittiğin iddia etmiş ve iddiasını kanıtlamak için mücadele vermişti.

Katar Holding, Alman otomotiv devleri Volkswagen ile Porsche’nin en büyük hissedarları arasında bulunuyor. Holding, Barclays Bank da hissedar. (afp, reuters)