Alabanda Kenti Kazıları Başladı



Aydın’ın Çine İlçesi’ndeki Alabanda Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı. İlçeye bağlı Doğanyurt Köyü sınırlarında bulunan ve ilk kazı çalışmalarına 1999 yılında başlanan Alabanda Antik Kenti’nde, bu yıl çalışmaların 2 ay sürmesinin planlandığı belirtildi.

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Başkanı Kadir Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıllarda antik kentin amfi tiyatrosunun bir kısmının gün yüzüne çıkarıldığını belirterek, “Kazı çalışmalarında tiyatronun sahne bölümlerini tamamen gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Kazılarda bugüne kadar istenildiği kadar hızlı gidilememesinin nedeni, ekonomik yetersizliklerdir. En çok ihtiyacımız olan şey, sponsorluk. Bugün yeterli kaynaklar olsa, Alabanda Antik kenti daha çabuk gün ışığına çıkar. Bu nedenle tarihe gönül veren işadamlarımızın, kazı çalışmalarına sponsor olmasını bekliyoruz” diye konuştu.


Bu yılki çalışmalara tek desteğin belediyeden geldiğini kaydeden Yıldız, işçi ücretlerinin ve yiyecek giderlerinin, Çine Belediyesi’nce karşılanacağını bildirdi.