Alaçatı'da 61 Gözaltı



Alaçatı Belediyesi’ne yönelik "Fare Kapanı Operasyonu"nda gözaltı sayısı 61’e yükseldi. Eski Başkan Remzi Özen de aranıyor.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla gerçekleştirilen Alaçatı Belediyesi’ne yönelik "Fare Kapanı Operasyonu"nda gözaltı sayısı 61’e yükseldi. Alaçatı Belediye eski Başkanı Remzi Özen de operasyon kapsamında aranırken gözaltına alınanlardan Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. C.K.’nin evinde iki tabanca ve 3 bine yakın mermi bulundu.  Alaçatı Belediyesi’ne dün sabah gerçekleştirilen operasyonda ilk aşamada gözaltına alınan 55 kişiden sonra devam eden operasyonda gözaltı sayısı 61’e ulaştı. Prof. Dr. C.K.’nin milli sörfçü Bora Kozanoğlu’nun babası olduğu öğrenildi.

3 bin mermi bulundu

Gözaltına alınan Alaçatı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, iki başkan yardımcısı, altı meclis üyesi, Alaçatı Spor Kulübü Başkanı Cahit Çakır, işadamı Muharrem Balabanimar müdürü Ebru Çetindağ, zabıta amiri Fahri Akpınar, Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Aktaş, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, Alaçatı’da üzerinde çok sayıda surf okulu, turistik tesisle eğlence tesislerinin bulunduğu arazinin sahibi Engin Kalafatoğlu beldedeki bir bankanın şube müdürü A.Y., otel sahipleri, müteahhitler sorgu için Buca Kırıklar Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Öğretim üyesi Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’nun İzmir’deki evinde yapılan aramada iki adet tabanca ve 3 binin üzerinde mermi ele geçirildi. Tabancaların ruhsatlı olup olmadığının araştırıldığını bildirildi. Aslen Karadenizli olan ve 1970’li yıllarda beldeye gelip şu anda sahildeki çok sayıda turistik tesisin bulunduğu arazileri alan işadamı E.K.’nin belediye ve ihalelerle ilişkisinin araştırıldığı öğrenildi.

İhaleler mercek altında

Operasyon kapsamında Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın evinden alınan çok sayıda cd jandarma özel ekipleri tarafından incelenmeye başlandı. Alaçatı’da gerçekleştirilen operasyon kapsanında arananlar arasında Alaçatı eski Belediye Başkanı Remzi Özen’in de bulunduğu ortaya çıktı. Daha önce de cezaevine giren Özen’in görevde olduğu dönemle ilgili bazı ihalelerin mercek altına alındığı belirtildi. Jandarma operasyon kapsamında Remzi Özen’in, evine ve işyerine baskın yaptı ama bulamadı. Operasyon kapsamında geçmiş yıllarda İzmir Valiliği’nde üst düzey yönetici olarak görev yapan, şu anda başka bir görev yürüten bürokratın Alaçatı’da değeri 1 milyon doları bulan villasıyla ilgili de soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Gözaltındaki banka şube müdürü A.Y.’nin, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’la yaptığı telefon görüşmelerinde, belediye ihalelerine müdahale ettiği, aracılık yapıp komisyon aldığı iddia edildi. Teşekkül halinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, tehdit, haksız kazanç elde etmek iddialarıyla gözaltına alınan zanlılar sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir’de adliyeye çıkarılacak.