Alarko Carrier Hedef Büyüttü

Alarko Carrier Genel Müdürü Şahin, gelecek yıl 10 milyon dolar civarında yatırım yaparak Gebze ve Dudullu’daki fabrikalarını daha da büyüteceklerini söyledi. Kayseri - AA

Isıtma, soğutma ve doğalgaz alanında faaliyet gösteren Alarko Carrier’in Genel Müdürü Önder Şahin, gelecek yıl, 10 milyon dolar civarında yatırım ve 25 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini belirtti.

Kayseri’de 8. bayisini hizmete açan Alarko Carrier’in Genel Müdürü Önder Şahin, bu yıl 50. kuruluş yıldönümlerini kutladıklarını, yapacakları yeni yatırımlarla Türk ekonomisine sağladıkları katkıyı daha da artıracaklarını bildirdi.

Şahin, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de 400 servisimiz ve 380 bayimiz var. Geçen yıl iç pazarda 166 trilyon liralık satış yaptık ve 10 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl, 10 milyon dolar civarında yatırım yaparak fabrikalarımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Bu büyüme ile birlikte ihracat oranımızı bu yıl 20, gelecek yıl 25 milyon dolara çıkartmayı planlıyoruz.”

İngiltere, Çin, Yunanistan ve Almanya gibi ülkelere ürün sattıklarını belirten Şahin, “İstihdam yaratıyoruz, yabancı ortaklı olduğumuz için yabancı sermaye kazandırıyoruz, ihracat yaparak döviz girdisi sağlıyoruz. Böylece ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.” açıklamasını yaptı.