Albatros Korusu'na Otopark Yapılacak



İstanbul’da Büyükçekmece sahilindeki Albatros Korusu’na önceki gün iş makineleri girdi. Birgün Gazetesi'nden Olgu Kundakçı'nın haberine göre, Büyükçekmece Belediyesi’ne ait 30 dönümlük korudaki ağaçlar ‘otopark’ yapılacağı gerekçesiyle sökülürken, arazinin bir bölümüne ise mıcır döküldü. İş makinelerini durduran semt sakinleri uzun zamandan beri korunun imara açılmak istendiğini belirterek olası bir çalışmaya karşı tetikte bekliyor.

Korunun yer aldığı Atatürk Mahallesi’nin muhtarı Alkış Barış, Albatros korusunu korumak için uzun süredir mücadele ettiklerini anlatıyor. Barış’a göre korunun otoparka dönüştürülmesi araziye yapılmak istenen projelerin hayata geçirilebilmesi için ilk adım olarak görülüyor: “Otopark yapıyoruz gerekçesiyle mıcır döküp, silindirlerle ağaçların köklerine zarar verdiler. Güzelim korumuz Büyükçekmece Belediyesi tarafından rant için kesilip yok edilmek isteniyor. Belediye kâr ortaklığı adı altında burayı işletmek istiyor. Kamuya ait olan bir yeri ticaret alanına dönüştürmek istiyorlar. Biz bu alanın koru olarak korunmasını, kamu yararı doğrultusunda halka açık kullanılmasını istiyoruz. 1999 depreminde insanlar bu koruya sığındı. Bu koru yapılaşmaya açılarak halka kapatılırsa depremde sığınacak yerimiz de kalmayacak” dedi.

Koru satılmak istenmişti

Büyükçekmece Belediyesi’nin mülkiyetinde olan arazi otel projeleriyle gündeme gelmişti. Belediye tarafından ticaret, konut ve turizm alanı olarak imar değişikliğine gidilen arazi Ağustos 2013’te 48 milyon TL muhammen bedelle satılmak istenmiş, Büyükçekmece halkının eylemler yaparak koru alanının satılmasına tepki göstermesi üzerine ihale alıcı çıkmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

Reklam Goruntulenme Bolumu