Alfapen'e Yılın Patent-Buluş Başarı Ödülü Verildi



Alfapen-Smartwin, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in de hazır bulunduğu törende izolasyon ürünleri alanında birinciliğe layık görüldü. Ödülü veren Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Smartwin'i yurt içi ve yurt dışında Türkiye'yi temsilen katılacağı alanlarda Bakanlık olarak yakından takip edeceğiz'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Sanayi Ödülleri Töreni Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Törene Enerji Bakanı Hilmi Güler, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Tekstil İşverenleri Başkanı Halit Narin, Boydak Holding Başkanı Mustafa Boydak, Alfapen Grubu Başkanı Mehmet Aslantaş, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda tanınmış sanayici ve işadamı katıldı. Törende Yapı Grubu Ödülü, Alucom Alüminyum Kompozit ürünüyle Alfa Grubu adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslantaş’a verildi.

Enerji Bakanı Hilmi Güler, törende yaptığı konuşmada, "İzolasyon ürünleri yapıların dış kabuğundan kaçan enerjiyi tutmada hayati önem taşımaktadır. Alfapen’in Alüminyum Kompozit ürünü, pencere sektörüne önemli katkı sağlayacaktır. Dünya çapında patentli olan Alucom Kompozit pencerenin yurt içi ve yurt dışında çok büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Bu izolasyon teknolojisini ülkemize kazandıran Alfapen Grubu'nu tebrik ediyorum" dedi.