Aliağa' da Organize Sanayi Bölgesi Hızla Tamamlanıyor



Aliağa'da altyapı çalışmaları ve fabrika inşaatlarının sürdüğü Organize Sanayi Bölgesi'nde dün de Ergen Kimya firması temel attı.

Temel atma törenine Aliağa Kaymakamı E. Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan, Yönetim Kurulu üyesi Adnan Saka, İzmir Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Salih Baysak ve çok sayıda sanayici katıldı.

Atıl Akkan, törende yaptığı konuşmada, 60 milyon dolarlık altyapı yatırımı ile yapılan Aliağa OSB'nin 10 milyon metrekare tapulu arazisi ve çağdaş altyapı sistemleriyle bölgenin çehresini değiştireceğini belirterek, "2010 yılına geldiğimizde 400 fabrikası, özel barajı, arıtma tesisleri, limanı, demiryolu istasyonu, metro bağlantısı, uydu kenti, sosyal ve kültürel binaları, teknoparkı, sergi ve spor kompleksleri ile yılda 10 milyar dolarlık üretim yapan, 4 milyar dolarlık ihracatı olan 60 bin kişiyi doğrudan, 200 bin kişiyi dolaylı istihdam eden dev bir sanayi kenti doğacak" dedi.

Ucuz enerji fırsatı
Akkan şunları söyledi: "İzmir ve bu bölge İtalya'nın Po Ovası olacak. Yan sanayiler ile 20 bin fabrikaya ulaşılacak. Burada 20 bin dolar fert başına gelir olacak. Her hafta bir temel atacağız. Burası GAP'tan sonra özel teşebbüsün yaptığı en büyük yatırımdır. Türkiye'de en ucuz enerjiyi burada vereceğiz. Sanayicimize TEDAŞ'tan yüzde 18 daha ucuz elektrik sağlayacağız. Elektrik Üretim A.Ş'yi, 50 MG gücünde kendi santralımızı kuruyoruz. Doğalgazımız geldi."

Çin'den korkmayız
Ergen Kimya Genel Müdürü Zafer Ergen de, Aliağa'nın bir sanayi kenti olması, limanlarının olması ve bölgenin hızlı büyümesi nedeniyle ALOSBİ'den yer aldıklarını belirterek, "Çin ürünlerinden korkmuyoruz" dedi.