Picasso Sergisine Rekor Ziyaretçi



Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki 'Picasso İstanbul'da' sergisini, iki ayda yaklaşık 115 bin kişi ziyaret etti. Düzenlenen etkinlikler kapsamında serginin rezervasyon sistemiyle yürütülen eğitim programına katılan öğrenci sayısı ise, 18 bini geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 bininci ziyaretçiye ödül verdiği ve en çok cumartesi günleri gezilen sergiye, en yoğun ilgiyi 26-35 yaş grubu gösterdi. Müzenin sergi kapsamında çocuklar ve gençler için düzenlediği eğitim programlarına ise, bugüne kadar 35'i İstanbul dışından olmak üzere toplam 371 okul katıldı.

Yapılan açıklamaya göre, pedagog ve eğitimciler rehberliğinde gruplar halinde sergiyi gezen gençler, yaşlarına uygun programlara katıldı. Zonguldak, Şanlıurfa, Çorum, Çankırı, Bursa gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki illerden gelen çocukların yüzde 69'unu ilköğretim öğrencileri oluşturdu. Sakıp Sabancı Müzesi tarafından 5-7, 8-11, 12-14 ve 15 yaş üstü gruplara özel olarak hazırlanan programlarda, katılımcılar sergiyi gezdikten sonra atölye çalışmalarına katılıyor. Haftasonu sunulan ücretsiz programlar için ise randevu alınması gerekiyor. Öğrenci grupları,öğretmenleriyle birlikte birer saatlik seanslarda sergiyi ziyaret edebiliyor. Pazartesi ve cuma hariç her gün 10.00, 11.00, 12.00, 13.30, 14.30, 15.30 ve 16.30 saatleri için randevu alınabiliyor.

Müzenin işitme ve görme engelli ziyaretçilere yönelik programları da sürüyor. Açıklamaya göre randevu alarak gelen işitme engelli ziyaretçilere, rehberler işaret diliyle sergiye ilişkin bilgi aktarıyor. Cuma günleri 14.00 ya da 16.00 saatleri için randevu alan görme engelli ziyaretçilerle ise sergideki tek bir eser üzerine yoğunlaşılıyor.

Engelli ziyaretçiler, bu hizmetlerden, refakatçileriyle birlikte ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

'Picasso İstanbul'da' 26 marta kadar sürecek
24 kasımda kapılarını ziyaretçilere açan 'Picasso İstanbul'da', 26 mart 2006'ya kadar sürecek. Sergide, Picasso'ya ait özel yazışmalar, aile albümlerinden seçilen ve uluslararası fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar da yer alıyor. Sergi, Paris ve Barselona'daki Picasso müzeleri ile aile koleksiyonlarından Picasso'nun torunu Bernard Ruiz-Picasso tarafından seçilerek düzenlendi. Sabancı Holding'in desteği, FABA ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen sergide, 51 yağlıboya, 47 çizim, 13 seramik, 12 heykel, sekiz gravür, iki taşbaskı ve iki duvar halısı yer alıyor.

Sergiyi gezenlere, 26 eser hakkında bilginin bulunduğu İngilizce ve Türkçe dinlenebilecek 'Audioguide' veriliyor. Sergi süresince, başta çocuklara yönelik olmak üzere çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Görme engelliler için de özel bir sergi kataloğu hazırlandı. İşitme engelliler için ise özel rehberli turlar gerçekleştiriliyor.

Ziyaret saatleri
Salı, perşembe, cuma, pazar: 10.00-18.00
Çarşamba, cumartesi: 10.00-22.00
Müze pazartesi günleri ise kapalı

Giriş ücretleri
Tam bilet: 10 YTL
Grup bileti: 7 YTL (en az 10 kişi)
İndirimli bilet: 3 YTL (Öğrenciler, öğretmenler ve 60 yaş üstü ziyaretçiler)
Ücretsiz bilet: 14 yaş ve altındaki çocuklar ile bir refakatçi, engelliler ve bir refakatçi, Sabancı Üniversitesi akademik ve idari personeli

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No: 22 Emirgan İstanbul
Telefon: 212 277 22 00