Aliağa-Menderes Hattı 1 Nisan'da Açılacak



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nde deneme seferlerinin Nisan ayında başlayacağını açıkladı. Kocaoğlu, deneme seferlerinin 1-30 Nisan 2010 tarihleri arasında Menderes-Alsancak; 1-31 Temmuz tarihleri arasında da Halkapınar-Aliağa güzergahında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Menemen'e bağlı Asarlık'ta, çok amaçlı 20. salonun açılışını gerçekleştiren Başkan Kocaoğlu, Nisan ayında, Aliağa-Menemen hattındaki TCDD'ye ait trenlerin, Basmane veya Alsancak Garı'na gireceğini müjdeledi. Aliağa-Menderes projesinin toplam maliyetinin 600 milyon TL olduğunu ifade eden Kocaoğlu, "Her şey İzmirliler için" dedi.

45 üst geçit

Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş yıllarda 5 yıllık dönemlerde en fazla 250 milyon dolar yatırım yaptığına dikkat çekti. Kendilerinin, 5 yılda sadece bir projeye 600 milyon TL harcadıklarını anlatan Kocaoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Aliağa-Menderes hattında toplam 31 istasyon var. Bunlarının her birinin maliyeti, 8-9 milyon TL. 10 adet alt ve üstgeçit yapıldı. Hat boyunca hemzemin geçitler kaldırıldı, onların yerine yaya üstgeçitleri yapılacak. Harmandalı altgeçidi 11 milyon TL'ye mal edildi. Evka-5'in kamulaştırma maliyeti, 25 milyon TL. Ulukent altgeçidi, 30-50 milyon TL arasında olacak. 45 yaya üstgeçidi daha yapılacak. 15 üstgeçidin ihalesi tamamlandı. Bu işler bittiğinde, Basmane'den yola çıkan bir araç, hiçbir trafik ışığında durmadan Menemen Garajı'na ulaşabilecek."

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve her biri 1 milyon TL'ye mal olan çok amaçlı salonların 20.'si, Menemen'e bağlı Asarlık'ta hizmete girdi. Başkan Kocaoğlu, çok amaçlı salonların sportif ve sosyal etkinliklerinde kullanılacağını bildirdi.