Aliağa Menderes'te Deneme Seferleri Dün Sabah Başladı



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa Menderes Hızlı Tren Projesi'nin Güney Hattı'nı oluşturan Alsancak ile Cumaovası arasındaki deneme seferleri dün sabah saatlerinden itibaren hizmete sunuldu. Üçerli 6 setten oluşan yeni trenler yaklaşık 22 kilometrelik hat üzerinde 15 sefer yaptı. Sabah 07.58'de başlayan deneme seferleri 12.00'ye kadar sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, İZBAN Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Metro ve Raylı Sistemden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek ve Raylı Sistem Daire Başkanı Işık Çelikoğlu'nun da hazır bulunduğu ilk deneme seferi yaklaşık 27 dakika sürdü.

Alsancak'tan kalkan ve İspanyol CAF Firması tarafından imal edilen trenler 15'er dakika arayla Cumovası'na gidip geldi. Eriş, hattın Kuzeyini oluşturan Alsancak-Aliağa arasındaki deneme seferlerinin sinyalizasyon ve kataner sistem çalışmaları tamamlandıktan sonra başlayacağını söyledi.