Aliağa'da ''1. Demir-Çelik ve Enerji Zirvesi'' Yapılacak



İzmir Demir Çelik, Petkim, Tüpraş gibi büyük sanayi tesislerini bünyesinde barındıran Aliağa'da, ''1. Demir-Çelik ve Enerji Zirvesi'' yapılacak. Aliağa Ticaret Odası'nın (ALTO) 28 Mayıs'ta düzenleyeceği zirveye, sektörün önde gelen temsilcileri katılacak.

ALTO Başkanı Adnan Saka, zirveye Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, Demir Çelik Haddeciler Derneği, İtalya'dan C-S-M, Almanya'dan Linde Gas, İngiltere'den Aspect Enterprise Solutions ve Hindistan'dan EICS Group gibi sektörün önde gelen firmaların temsilcilerinin katılacağını kaydetti.

Aliağa'nın ülke ekonomisine büyük katkılar sunan birçok sanayi tesisini bünyesinde barındırdığını, Türkiye'deki tek gemi söküm tesislerinin burada olduğunu belirten Saka, ''Şu anda da artıları ve eksileri ile gelişmeye devam eden Aliağa'da, bazı uygulamalar plansız bir şekilde yapılmaya başlandı. İşte tam da bu noktada biz ilçenin önde gelen demir-çelik ve enerji sektörünü içine alan, sektörel sorunları ve sektörün geleceğini, planlamalarını konuşacağımız, üst düzey yetkililerin katıldığı bir zirve planladık. Bu zirvenin hedefine ulaşacağına ve Aliağa için önemli olduğuna inanıyoruz'' dedi.