Alışverişi Yaptı Sırada Konut Projesi Var



Orjin Grup’un sahipleri Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, sosyeteyi İstinyePark’tan sonra Bodrum’da buluşturacak. İstinyePark Alışveriş Merkezi’ni kısa sürede ünlülerin ve sosyetenin ikinci adresi haline getiren iki ortak, Bodrum’da satın aldıkları bir arazide lüks bir yaşam alanı kuracak. Zafer Kurşun, “İstinyePark ile çıtayı o kadar yükselttik ki bundan sonra onun altında bir proje yapmamız mümkün olmaz. Çok fazla yatırım teklifi alıyoruz. Ama bu nedenle çok seçici davranıyoruz. Torba ve Türkbükü arasında toplam 250-300 milyon dolarlık bir yatırımla lüks bir yaşam merkezi kuracağız. 2011 yılında başlayacak yatırımın içinde bir otel ve lüks konutlar olacak” dedi. Kurşun, bundan sonra yapacakları yatırımların da ağırlıklı olarak gayrimenkul sektöründe olacağını söyledi.

Eroin satsan bu kadar olmazdı

Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) düzenlediği ‘Farkı Ne Yarattı’ konferansında Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, 20 yılı aşkın süren dostluk ve ortaklıklarının sırlarını ve anılarını perakendecilerle paylaştı. Zafer Kurşun, konuşmasında kaderlerini değiştiren bir gelişmeyi şöyle anlattı: “Aralık ayının son haftası poker oynardık. Yılda bir kez yapardık. Şamatalı bir eğlencemizdi. Birden telefonla öğrendik ki bir minibüs dolusu Japon gelmiş. Pokere ara verip onlara fabrikayı gezdirdim. Onlar da hemen arkasından bizi Osaka’ya çağırdılar. O pokerden kalkıp gittiğim iş bize ciddi kazanç sağladı. Güzel para kazandık. Eroin satsan bu para kazanılmaz. İş her zaman zevkten önce gelmeli.”

Eşlerin uyumu çok önemliydi

Zafer Kurşun, bu tür ortaklıklarda kardeş dahi olunsa, sen-ben ayrımının yaşanabildiğini belirterek, “Bizim en büyük şansımız eşlerimizin bize hiç sorun getirmeyişi oldu. Bu nedenle eşlerimizin hakkını vermeliyiz” dedi. Kurşun, “Para kazanmak için yola çıkmadım. Çok zengin olalım, arabalarımız olsun hırsımız yoktu ama iyisini yapma hırsımız vardı” derken Yıldırım, “Ben para kazanmak için yola çıktım. Ama iyisini yapınca para geliyor” yorumunu yaptı.

Hugo Boss’u yatırıma bir köylü getirdi

Zafer Yıldırım, Hugo Boss’un yöneticilerinin Türkiye’de yaşadığı bir anısını şöyle aktardı: “Teknesiyle tatil yapan firma yöneticisi Formula 1 yarışlarını izleyecek bir televizyon arıyor. Tatil yaptığı yerde bir köylünün evinde F1’i izleme imkânı buluyor. Sonra para vermek istiyor ama köylü almıyor. Buradan Türkiye sempatisi doğuyor. Belki o köylü ona o gün öyle davranmasa Hugo Boss’un İzmir’deki dev yatırımı gerçekleşmeyecekti.”

Kamer: ‘Helal kazanç’ size başarı getirdi

Atasay’ın sahibi Cihan Kamer de bütün mağaza kiracılarının kendilerine verdikleri parayı helal ettiğini belirterek, “Bence başarınızda helal paranın da önemi çok. Çünkü onlar kendi kazanmaktan çok, bizim kazanmamızı önemsediler. Örneğin krizde ilk kira indirimini onlar yaptı” yorumunu yaptı.