Alligator Ahşap Koruma Sistemi



Doğal bir yapı malzemesi olan ahşabın zorlu iklim şartları, su, nem ve
biyolojik zararlılara karşı maksimum korunmasını sağlamak için formüle edilen,
ahşabın güzelliği ve dayanıklılığını iç ve dış cephelerde tüm hava koşullarında
mükemmel koruyan Alligator Ahşap Sistemi Avrupa kalite standartlarında Türkiye
şartlarına uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor. Geniş ürün yelpazesi ile Alligator
Ahşap Koruma Sistemi ürünleri güneşe, suya ve biyolojik zararlılara karşı
maksimum koruma sağlamak için formüle edildi. Özel UV filtreleri, ileri
teknoloji ile üretilen biyolojik koruyucuları, üstün nefes alma ve su itme
özellikleriyle, ahşabı her koşulda, mükemmel koruma sağlıyor. Ahşap Koruma
Sistemi’yle yüzeyler, yıllar boyunca güzel ve dayanıklı kalıyor.  

Ahşap nasıl korunur?
Doğal bir yapı malzemesi olan ahşabın varlığını uzun yıllar sağlam bir şekilde sürdürebilmesi için korunması gerekiyor. Özellikle dış cephelerde rüzgarın ve hava koşullarının sert olduğu yerlerde bu koruma daha çok önem kazanıyor. Güneşin zararlı ışınları, su, nem ve biyolojik zararlılar, ahşabın yıpranmasını hızlandırıyor. Bu nedenle, dış cephelerde kullanılacak ahşabın seçimi ve doğru konstrüksiyon kadar, uygun ürünler kullanılarak doğru uygulamayla korunması da önem kazanıyor.

Alligator Ahşap Koruma Sistemi ürünleri zorlu iklim şartlarına göre maksimum koruma sağlıyor. Ahşabın güzelliğini ve dayanıklılığını iç ve dış cephelerde tüm hava koşullarında mükemmel koruyor.

Ahşapta Konstrüksiyonun Önemi:
Öncelikle amacına uygun özelliklerde ahşap seçimi ve bu ahşabın doğru biçimde inşa edilmesi gerekiyor. Güneş ışınları ve biyolojik zararlıların dışında, mevsimsel yağmurlara bağlı olarak suyun da ahşap üzerindeki olumsuz etkilerinin payı büyüktür. Bu nedenle, yapı daha tasarım aşamasındayken yağmurdan en az etkilenecek şekilde tasarlanmalıdır. Ahşap yüzeyin su ile temasını uygun şekilde önleyecek tasarım, yapının ömrüne etki eder. Bu şekilde dizayn edilerek geçmişten günümüze kadar ulaşan pek çok ahşap ev görmek mümkün.

Ahşapta Yüzey Koruması:
Ahşap, temel olarak güneş ışınlarından, su ve biyolojik zararlılardan maksimum ölçüde korunmalıdır.

Güneşten Koruma:
Ahşabın yapısını oluşturan lignin, güneşin zararlı ışınları ile parçalanıp suda çözünen bileşiklere ayrılır. Bu bileşikler su ile yüzeyden aktığında ahşabın renk değiştirerek grileşmesine neden olur. Alligator Ahşap Koruma Sistemi’nin dış cephe ürünlerinde bu zararlı etkilerin minimize edilmesi için özel UV filtreleri kullanılmaktadır. Bu filtreler sayesinde güneşin zararlı ışınları ahşap yüzeyinden yansıtılarak uzaklaştırılır.

Sudan Koruma:
Büyük ahşap yüzeylerde, gerek bağlantı noktalarında gerekse ahşabın mevsimsel çalışmasına bağlı olarak oluşan ufak çatlaklardan suyun girişini tamamen kesmek zordur. Bu nedenle, ahşap yüzeyin olası su girişine karşın, teneffüs kabiliyeti olan bir boya veya vernikle korunması en iyi çözümdür. Nefes aldırmayan ahşap boya ve vernik uygulanmış yüzeylerdeki ahşap, içten çürüyüp onarılamaz hale gelmektedir. Böyle durumlarda onarım maliyeti, boya maliyetinin kat kat üstüne çıkmaktadır. Alligator Ahşap Koruma Sistemi’nin dış cephe ürünleri yüksek nefes alma ve su itme kabiliyetleri ile suyun zararlı etkilerine karşı maksimum koruma sağlar.

Biyolojik Zararlılardan Koruma:
Ahşabın bünyesindeki nem oranı % 20'yi aştığında özellikle mavi mantar, küf ve diğer biyolojik zararlıların ahşabı istila etmesi kolaylaşır. Bu tür zararlılara karşı yüksek koruma sağlamak için özel kimyasal koruyucular ile formüle edilmiş ürünler kullanılmalıdır. Alligator Ahşap Koruma Sistemi’nin dış cephe ürünlerinde günümüz teknolojisinin sahip olduğu en iyi biyolojik koruyucular kullanılmaktadır.


Alligator Ahşap Koruma Sistemi Ürünleri:

Yalı Boyası
Avrupa'nın seçkin markası Alligator'ün sunduğu Yalı Boyası su bazlı, örtücü, aynı zamanda ahşabın dokusunu bozmayan, nefes alabilen, su itici ve elastik yapıdadır. Alligator Yalı Boyası dış hava koşullarına karşı dayanıklı, su ile inceltilebilen dış cepheler için geliştirilmiş örtücü özellikte ipek mat parlaklıkta özel ahşap boyasıdır.
Yalı Boyası;

* Ahşabın nefes almasını sağlar.
* Hava şartlarına dayanım gösterir, elastik yapıdadır, kabarma dökülme yapmaz.
* Dış koşullara dayanımı, elastik yapısı ve mükemmel aderans kabiliyeti ile yüzeyden soyulmaz.
* Yosun ve mantara karşı yüzey  koruması sağlar.
* Su bazlı olduğu için zamanla sararma yapmaz.
* Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu UV filtreleri içerir.
* Örtücü bir boyadır, ancak ahşabın doğal dokusunu bozmaz.
* Çevreci ve kokusuzdur.

Dış Cephe Ahşap Verniği
Alligator'den, ahşap yapıların değerini koruyacak, onların gelecekte de benzersiz olmasını sağlayacak özel bir koruyucu sistem; Su itici özelliğiyle ahşabın daima kuru kalmasını sağlar. Nemden kaynaklanan küf ve mavi mantar oluşumunu engeller, yüksek UV koruma faktörü sayesinde güneşin zararlı etkilerini yok eder, bütün ahşap dış cephelere uygulanabilir. Ahşaba nefes aldırır. İpek mat parlaklıktadır.

Jel Ahşap Koruyucu
Dış cepheler için geliştirilmiştir. Jel yapısı sayesinde en zor uygulama alanlarında akma ve damlama yapmadan ahşabın UV’ye, suya, mantar ve küfe karşı korunmasını sağlar. Ahşaba nefes aldırır. İpek mat parlaklıktadır.

Yat Verniği
Alligator'le tutkularınız da koruma altında. Alligator Yat Verniği poliüretan katıkılı olup tuzlu suya ve UV ışınlarına karşı yüksek koruma sağlar. Ahşabın güneş ışınları nedeniyle yıpranmasını engeller. Şeffaf yapısından dolayı ahşabın doğal rengini değiştirmez. Kapı, pencere ve yatlara önerilir.

Su Bazlı İç Cephe Ahşap Verniği
Yüksek nefes alma özelliğine sahip, iç cepheler için geliştirilmiş, kokusuz, su bazlı verniktir. İç cephe düşey sistemlerde kullanılmalıdır. Nefes alabilen, zehir içermeyen, ahşabın dokusunu bozmadan renklendirip koruma sağlayan verniktir.

Su Bazlı Simli İç Cephe Ahşap Verniği Boyada son moda
Alligator, özel efektli boyalarından sonra iç cephe koruma ürünlerinde de
yenilikçi ürünler sunuyor. Türkiye'de ilk kez sunulan Su Bazlı İç Cephe Simli
Ahşap Verniği, zehir içermeyen, nefes alabilen, ahşabın dokusunu bozmadan koruma
sağlayabilen verniktir. Yaşanan mekanlara farklı, estetik ve ışıltılı bir hava
katar. Parke Renklendirici Boyada son moda Alligator'le hayatın tüm renkleri
şimdi tüm ahşap zeminlerde. Alligator Parke Renklendirici, ahşabın doğal
dokusunu kapatmadan, tüm canlılığını koruyarak renklendirir. Ahşaba
derinlemesine işler.