Alman Cowag, 130 Milyon Euro'ya 50 Rüzgar Türbini Kuracak

Alman Cowag firmasının yetkilisi Rudolf Wasem, Konya'nın Seydişehir ilçesinde 130 milyon Euro'luk bir yatırımla 50 rüzgar türbini kurulmasının hedeflendiğini söyledi. Konuyla ilgili çalışmaları tamamlamak ve temel atmak için Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İlçe Kaymakamı Ali Yıldırım ve Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ile görüşen Wasem, Almanya'da Seydişehir'de rüzgar enerjisinden elektrik üretmek için sırada bekleyen 5 firmanın bulunduğunu kaydetti.

Wasem, "Biz aracı firmayız. Mayıs aynın ilk haftasında asıl firmanın temsilcileri, yatırım yapmak için Seydişehir'e gelecek. Seydişehir'de 130 milyon Euro'luk bir yatırımla 50 rüzgar tribünü kurulması hedefleniyor. İnşaat aşamasında araziyi ve altyapıyı, kablo hatlarını, gerilim istasyonlarını yapmak için 250-300 kişiye iş verilecek" dedi.

Seydişehir rüzgarının yanı sıra büyük bir trafo merkezinin ve alüminyum tesislerinin burada olmasının yatırım yapmalarında etkili olduğunu vurgulayan Wasem, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) izin verirse 1-2 ay içinde rüzgar tribünlerinin temelini atacağız ve 1 yılda 50 tribün yapacağız" diye konuştu.

Konya Milletvekili Harun Tüfekçi de, Ankara'da EPDK yetkilileri ile hemen görüşeceğini ve varsa pürüzleri ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ise rüzgar tribünlerinin kurulmasının Seydişehir'in bir sanayi ve teknoloji merkezi olacağının göstergesi olduğunu ifade ederek, belediye olarak aracı firmaya ve yatırım yapacak firmaya her türlü kolaylığı gösterdiklerini bildirdi.