Almanya Müzeleri ve Bach'ın İzinde Kültür Gezisi





İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Fest Travel, Almanya'nın tarihi kentlerini; müzelerini, kiliselerini, sanat galerilerini kapsayan bir gezi düzenliyor. Gezi kapsamında; galerileri, sarayları ve tüm görkemiyle Berlin'i, Dresden'i, eski kent meydanlarıyla Leipzig'i, Köthen, Weinmar, Erfurt ile birlikte Bach'ın doğduğu kent Eisenach'ı ve dünyanın en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapmasıyla ünlü, dinamik kent Frankfurt'u görebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra programda Aydın Büke'nin önerdiği konserler ve ilave etkinlikler de yer alıyor.





PROGRAM

31 Mart Cumartesi: İstanbul-Berlin
Saat 06.15'de Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Gidiş Terminali, Türk Havayolları Kontuarı'nda buluşma. TK 1721 sayılı uçak ile saat 08.40'da Berlin'e hareket. 10.35'de Berlin'e varış. Havalimanında karşılanma ve panoramik Oberbaumbrücke Köprüsü, Berlin Duvarı, Alexanderplatz, Brandenburg Kapısı, Friedrichstrasse yapıları (Johnson, Nouvel, Pei mimarlığı), Leipziger Caddesi, Dom, Pariserplatz yapıları, Unter den Linden yapıları (Staatsoper, Zeughaus, Neue Wache, Humbolt Üniversitesi -dışarıdan) ve Aziz Hedwig Kilisesi gezileri. Otele transfer. Otelde konaklama (K).

1 Nisan Pazar: Berlin
Tam gün Berlin gezisi: Museumsinsel (Pergamonmuseum-Bergama Müzesi), Tiergarten, Gemaldegalerie, Berlin Filarmoni Binası, Alte Nationalgalaerie, Neue Nationalgalerie (Mies van der Rohe), Potsdamer Platz gezileri. Otelde K.

2 Nisan Pazartesi: Berlin
Parlemaento Binası, Reichstag, Bauhaus Arşiv Müzesi, Kulturforum (Müzik Enstrüman Müzesi), Check-point Charlie, Yahudiler ve Alman Yahudileri'nin tarihine ilişkin oldukça ilginç örnekler sunan aynı zamanda enstelasyon gibi güncel sanat örneklerine de yer verildiği Jewish Müzesi (Liebskind yapısı) gezileri. Otelde K.

3 Nisan Salı: Berlin
Tam gün Berlin gezisi: Sans Souci Kalesi ve Sanat Galerisi, Hamburgerbahnhof (Günümüz Sanatı Müzesi), Chalottenburg Sarayı, ve Mısır Müzesi gezileri. Otelde K.

4 Nisan Çarşamba: Berlin-Dresden
Dresden'e hareket. Dresden Zwinger (Gemaldegalerie) ve Albertinum gezileri. Dresden'de K.

5 Nisan Perşembe: Dresden - Leipzig
Frauenkirche, Kreuzkirche, eski kent meydanları ve sokakların gezilmesi. Leipzig'e hareket. Leipzig Bach gezisi: Gewandhaus, Nikolaikirche, Thomaskirche, Bach Evi ve Bildenden Kunste Müzesi. Otel'de K.

6 Nisan Cuma: Leipzig-Köthen-Weinmar-Erfurt
Weimar'a hareket yolda Köthen gezisi: Augustine Kilisesi ve kale. Weimar'a varış ve gezi: Rathaus, Stadtschloss, Goethe, Schiller, Liszt Evleri, Herderkirche'de Cranach Altarı. Öğleden sonra Erfurt'ta hareket ve K.

7 Nisan Cumartesi: Erfurt-Eisenach-Erfurt
Bach'ın doğduğu kent Eisenach'a hareket, Bach evi ve müzesi, Martin Luther'ın Evi, Aziz Georg Kilisesi, Mühhausen, Marienkirche, Blasius Kilisesi ve Arnstadt gezileri. Erfurt'ta dönüş ve otelde K.

8 Nisan Pazar: Erfurt-Frankfurt-İstanbul
Kısa Erfurt gezisi ve Frankfurt Havaalanı'na transfer. Saat 18.00'de TK 1590 sayılı uçak ile İstanbul'a hareket. Saat 21.55'de İstanbul'a varış.

Almanya Müzeleri ve Bach'ın İzinde Kültür Gezisi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.