Alsancak'a 8 Katlı Otopark



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kamu görevi olarak otopark hizmete verdiklerini, ancak maliyetli bir iş olduğunu söyledi, "Biz zam oranlarını makul buluyoruz. Muhalefet bedava olmasını da isteyebilir. Ama biz kenti yönetmek, kaynaklarımızı israf etmeden doğru kullanmak, yatırım yapmak durumundayı" dedi.

Kocaoğlu, Kültürpark’taki otoparkla ilgili eleştirileri de yanıtladı, şunları söyledi: "Fuar’da yapılan etkinlik, Alsancak’ta alışveriş veya bir akşam yemeği maksimum 5 saat sürer.  Her 5 saate bir 4 TL alınacak. Akşam saatlerinde, gece aracını koyarsa 8 TL olacak. Gece koymayı özendirmeye çalıştık. Vatandaşların 24 saat arabasını koyup 24 TL vermesini istemiyoruz. Araçların ortalam 5 sat en fazla 10 saat kalmasını istiyoruz."

Farklı tarife

Alsancak’ta yaşanan otopark sıkıntısının çözümü için kısa süre sonra önemli bir tesis daha kazandıracaklarını belirten Kocaoğlu, yıllardır atıl duran Alsancak Hocazade Cammi karşısındaki araziyi kamulaştırdıklarını açıkladı. Kocaoğlu,"Yapacağımız otoparkta zemine yakın katları sirkülasyon için, üst katları ise aboneler için kullanacağız. Buradaki tarife Kültürpark’tan farklı olacak. Kültürpark otoparkı için yapıan 24 saat 24 TL eleştirisini haklı bulmuyorum. Otoparkı yapmadan önce, inşaat halinde,hatta yargı sürecinde bile nasıl bir otopark planladığımızı kamuoyuyla paylaşmıştık" dedi.