''Alt Yapısı ve Organize Sanayi Bölgeleriyle Batman'da Marka Şehir Yaratacağız''



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alt yapısı ve organize sanayi bölgeleriyle Batman'da marka şehir yaratacaklarını belirtti. Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk da, bölünmüş yol sayısının günümüzde 70'lere çıktığını ifade etti.

Maliye Bakanı Şimşek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Batman'ın çok önemli alt yapı projeleri bulunduğunu, bunların bir bölümünün yapım aşamasında olduğunu, bir bölümünün de önümüzdeki dönem gerçekleştirileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanının ildeki alt yapı çalışmalarını yerinde göreceğini söyleyen Şimşek, şunları belirtti:

''Batmanımıza inşallah güzel projeler yapacağız. İlk adımı atıyoruz. Önemli olan burada alt yapısıyla organize sanayi bölgeleriyle, eğitimiyle bir marka şehir yaratmak, Batman'ın gelişen, modern bir şehir haline gelmesi için adımları atıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinde 40'dan fazla fabrika var. Bir o kadar da girişimci fabrika için yer istiyor. Bunları da tamamlamak üzereyiz. Ulaştırma Bakanlığının desteği ile üniversiteye birinci sınıf yol yapacağız''.

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk da, şantiyeleri yerinde görmek için Batman'a geldiğini, baharla birlikte inşaat mevsimini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Ulaştırma Bakanlığında yapılan işleri beşer yıllık periyotlar halinde değerlendirdiklerini kaydeden Soluk, son dönemde gerçekleştirilen işlerde ortaya ciddi bir tablo çıktığını vurguladı.

Soluk, 2003'te sadece altı ilde bölünmüş yol bulunduğunu, bu rakamın günümüzde 70'lere ulaştığını belirterek, Batman'ın merkez bir il olmasına ve bu altı il ile komşu olmasına karşın bölünmüş yolları bulunmadığına dikkati çekti.

Bu yıl Diyarbakır yolundaki köprü tamamlandığında Batman'ın da bu ile bölünmüş yolla bağlanacağını söyleyen Soluk, ''Yine bu yıl içinde 4-4,5 kilometrelik bir kesimle Bitlis'e bağlanmış olacağız. Batman, komşularına açılarak, hak ettiği yere gelecektir. Batman, Hasankeyf, Gercüş, Midyat, Mardin güzergahını bölünmüş yol olarak ilk etapta bağlayacağız. Arkasından Gercüş, İdil, Cizre güzergahını da bölünmüş yol kapsamına alacağız. Çevre Yolunu da ağa aldık, onu da gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Şimşek, Batman'a yatırımcıların gelmesinin, bölgeye iş ve aş sağlanmasının da altyapının geliştirilmesiyle gerçekleştirilebileceğine işaret etti.