Altı Tarihi Hamam Üstü İş Merkezi



Büyükçekmece Hamam Sokağı’ndaki tarihi Yusuf Paşa Hamamı'nın bitişiğinde yıllardır 5 katlı bir iş merkezi var. İş merkezinin son 2 katı ise tarihi hamamın üstünde bulunuyor. Bir süre Büyükçekmece Belediyesi tarafından kültür merkezi olarak kullanılan, ilçe sakinleri tarafından  "Tarihi Eski Hamam" olarak da bilinen yapı, bugünlerde kafe olarak işletilmek üzere kiraya verildiği, ruhsat almasının ardından faaliyete geçeceği öğrenildi.

DHA’da yer alan habere göre; tarihi hamamın üzerindeki iş merkezinde dükkanı bulunan Nazmi Yazıcı, “Şu anda burası Anıtlar Kurulu’na kayıtlı ama şahsa tapulu bir yer. Bir arkadaş burayı kafe yapmak için kiraladı ama şu anda bir faaliyet yok.” dedi. İş merkezinin yaklaşık 30 sene önce yapıldığını söyleyen Yazıcı, “Bu inşaat sanıyorum 1987’lerde yapıldı. Hamam da altında kaldı. Bu da enteresan bir mimari, binanın altında kaldı. Tasvip edilir bir şey değil bu ama yapılmış. Tarihi eserler mutlaka korunmalıdır, tarihe sahip çıkılmalıdır.” diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Planlı, projeli bir bina”
İş merkezinin mülk sahibi Mehmet Tekdemir de hamamın üstüne bina yapılmasına ilişkin, “Bu bina 30 senelik bir bina. Zaten burayı yapan müteahhit gerekli ruhsatlarını almış. Burada ruhsatlarda, vakıflarla veya herhangi bir kuruluşlarla ilgili sıkıntı yok. Planlı, projeli yapılmış bir bina. Ben sonradan aldım bu binayı. Hamam olan yeri ben kullanmıyorum. Onun sahibi başka, adam kullanma hakkını almış. Burası Anıtlar Kurulu’na ait bir yer. Bina yapıldığı zaman böyle anlaştıklarına göre bir sıkıntı yok” dedi.