Altın Çekül Ödülü Sahibini Buldu

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından her yıl yapılan Yapı İstanbul fuarında verilen ve "Yapının Oscarı" olarak adlandırılan "Altın Çekül-2004 Yapı Ürün Ödülü" sahibini buldu.

Yenal Oktuğ (mimar), Görün Arun (inşaat mühendisi, mimar), Semra Aydınlı (mimar), Önder Küçükerman (endüstri tasarımcısı), ve Meral Özşen (mimar)' den oluşan seçici kurul, ödül için başvuran 10 firmanın 11 ürününü: ürünün yapıda ve yer alması ve yapım sürecinde teknolojik gelişme sağlaması, üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde rasyonalizasyon sağlaması, malzemenin üretiminde yapılardaki uygulamasında ve binanın kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlaması, üretim sürecinin çevreye zararlı bir yönü olmaması" faktörlerini göz önünde tutarak yaptığı değerlendirmede Nuh Yapı Ürünleri ve Mak. San. A.Ş.' nin NUH EKOBLOK ürününü Altın Çekül Ödülü' ne layık buldu.

Uluslararası Yapı 2004 İstanbul Fuarı' nda ayrıca her yıl olduğu gibi amacına uygun tasarlanmış stand ve stand tasarımcısı ödülleri de sahiplerini buldu.

Cengiz Bektaş, Cafer Bozkurt, Tanju Özelgin ve Haydar Karabey' den oluşan seçici kurul fuarda yer alan standları ifade gücü, amacına uygunluk ve kullanışlılık ölçütleri açısından değerlendirdi.

Ödül dağılımı şöyle gerçekleşti.

1. Ödül: Viko Nur Elk. Malz. San. ve Tic. A.Ş.
2. Ödül: AKG Yalıtım ve İnş. Malz. A.Ş.
3. Ödül: Polisan Boya Sanayi ve Tic. A.Ş.
Mansiyon: Freysaş - Freyssinet Yapı Sist. A.Ş.
YEM Özel Ödülü: Ay Ajans